Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Francken wil weer "proper" Noordstation. "Lukt dat niet, dan zullen we repressief optreden"

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) wil hard optreden tegen de 300 transmigranten die nog steeds in en rond het Noordstation kamperen. Gisteren bereikte minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) met de betrokken politiediensten een akkoord om tegen morgen een oplossing te vinden. "Lukt dat niet, dan volgen er acties en zullen we repressief optreden", zegt Francken.

66 reacties

 • Daniel Patteet

  4 jaar geleden
  Ik hoop dat ie dat voor mekaar krijgt..Het is inderdaad hoog tijd dat er hier 'gekuist wordt..
 • annelies dilien

  4 jaar geleden
  Nu hebben we eindelijk eens een politieker die zijn beloftes waar wil maken, krijgt m constant tegenwind. Word eens wakker belgie. Door europa worden we overspoeld door migranten!! Denken jullie nu echt dat hun landen van herkomst 1 van ons zou helpen als die met dezelfde problemen kampt als de migranten van nu? Vergeet het. Open uw ogen en stop met van u te laten profiteren!!!
 • Staf Vandoorne van pierre de garde

  4 jaar geleden
  Da spelletje met crimigranten duurt al lang genoeg meteen heel belgie opkuisen
 • Anoniem

  4 jaar geleden
  Goed zo, opkuisen en zonder pardon eruit met dat uitschot.
 • vicky vanderweyen

  4 jaar geleden
  Meneer Francken ,nog nooit van het woord menselijkheid gehoord,de haat die in je ogen straalt wanneer je het over migranten hebt is angstwekkend,opnieuw veel dreigementen zonder resultaat.
 1. Burgemeester Schaarbeek: "Wij mogen maximum 20 migranten per dag oppakken. Ik kan de asielproblematiek van de federale regering niet oplossen"

  Burgemees­ter Schaarbeek: "Wij mogen maximum 20 migranten per dag oppakken. Ik kan de asielpro­ble­ma­tiek van de federale regering niet oplossen"

  Bernard Clerfayt (Défi), de burgemeester van Schaarbeek, is niet opgezet met de kritiek van staatssecretaris van Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA). Die verwijt de burgemeester niets te doen aan de problemen rond transmigranten in het Brusselse Noordstation. Clerfayt ontkent dat en kaatst de bal terug. “Elke migrant in het Noordstation is een bewijs dat de asielpolitiek van Francken en Jambon faalt”, zegt hij vandaag in 'De Ochtend' op Radio 1.