De snelwegparking van de E40 in Groot-Bijgaarden.
Volledig scherm
De snelwegparking van de E40 in Groot-Bijgaarden. © Google Maps

Francken waarschuwt voor "veldslag op snelwegparkings" nadat politie door veertig migranten wordt aangevallen langs E40

De federale wegpolitie is vannacht door een veertigtal transmigranten aangevallen op de snelwegparking van Groot-Bijgaarden. Zes agenten werden bij een controle-actie omsingeld en zagen geen andere optie dan een waarschuwingsschot te lossen om de zaak te kalmeren. Twee agenten raakten gewond, zestien gearresteerden zijn overgedragen aan de Dienst Vreemdelingenzaken. Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) waarschuwt ondertussen voor "een veldslag op onze snelwegparkings".

495 reacties

 • theo moons

  3 jaar geleden
  Geef de politie eens wat meer toelating tegen agressie. Hier in België moeten de politie eerst klappen krijgen alvorens ze hun eigen wapenstok mogen uit de houder halen. Hoe gaat het te werk in die migranten hun land? Volgens mij als één poging tot geweld probeerd hebben daar de politie u al vast. En vast is niet met uw handje. Laat ze eens één keer zien dat dit niet Kan, eventueel moeten de politie en de speciale eenheid zich ook eens verdoken opstellen aan die parking.
 • Ston Dw

  3 jaar geleden
  En naar het schijnt moeten er werken worden uitgevoerd , maar een buur houd dat dan tegen?? gaat dat zomaar ?? waar zitten die andere politiekers nu ???????
 • Chris Hom

  3 jaar geleden
  Deze jonge mannen hebben niets te verliezen en willen kost wat kost naar UK ! Dit is een onhoudbare en explosieve situatie en brengt levens van vrachtwagenchauffeurs in gevaar ! Het resultaat van jarenlange linkse"struisvogelpolitiek" ! Proficiat aan de politici !
 • niels vanhoof

  3 jaar geleden
  Velen wijezn links met de vinger als het over de problemen met vreemdelingen gaat , maar de grote problemen (de bomaanslagen,de ,soedanezen enz.) zijn wel gebeurt onder rechts beleid . Iedereen heeft recht op een politieke overtuiging , maar probeer toch om niet blind te zijn voor de fouten die jullie helden maken.
 • Baldr VanHoek

  3 jaar geleden
  Misschien moet de NVA nog eens naar het buitenland gaan zekers om te transmigrerende landen te informeren; dan kunnen ze hier eigen volk eerst komen informeren in de media wat ze de facto niet gedaan hebben...
 1. Honderden jongeren starten enorm sneeuwballengevecht, ondanks lockdown
  Play

  Honderden jongeren starten enorm sneeuwbal­len­ge­vecht, ondanks lockdown

 2. Pick-up scheurt met brandende lading door de straten
  Play

  Pick-up scheurt met brandende lading door de straten