Het promobeeld van de Sint-intocht in Gent op 18 november.
Volledig scherm
Het promobeeld van de Sint-intocht in Gent op 18 november. © EPA

Francken vaart uit tegen Gentse “linkse" Sinterklaas met blanke Piet en zonder kruis op mijter: “Politiek-correcte Weg met ons!-santenboetiek”

“In de linkste stad van Vlaanderen Gent: geen kruis op Sint’s mijter, een blanke Piet met 1 zwarte vlek en geen paard maar een tandem. Of hoe je met je stem voor meer groen en aandacht voor milieu ook de hele politiek-correcte Weg met ons!-santenboetiek erbij krijgt.” Op die manier haalt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken uit naar een promobeeld van de Gentse intocht van de Sint over enkele weken. 

234 reacties

 • Robert Boxtaele

  3 jaar geleden
  Had de politiek en aanverwante 'correcten' er zich niet mee gemoeid, dan was er ook geen discussie losgebarsten en waren onze pieten nog zwart. Rode schepen, t'is tijd om op te krassen...
 • Tom Caers

  3 jaar geleden
  Allez de heisa om sinterklaas begint weer ze. Belachelijk landje.
 • Hans Benoit

  3 jaar geleden
  Francken geloofd nog in Sinterklaas.
 • Richard Kerkhofs

  3 jaar geleden
  Toon me één kind die ontevreden is met een roetpiet! Er zijn veel kinderen die geen cadeau krijgen met sinterklaas, en net dat is een cadeau van deze regering en armoedespecialiste Homans (N-VA).
 • rudy van hecke

  3 jaar geleden
  ik vraag mij af of al die achterlijke groene dwazen vroegen nooit bij sinterklaas en zwarte piet zijn geweest
 1. Meer verontrustende thuissituaties bij kinderen en jongeren in 2020
  2

  Meer verontrus­ten­de thuissitua­ties bij kinderen en jongeren in 2020

  Het aantal verontrustende thuissituaties bij kinderen en jongeren is vorig jaar gestegen in vergelijking met een jaar eerder. Vooral het aantal situaties dat met hoogdringendheid wordt behandeld nam sterk toe. "Het is duidelijk dat corona de veerkracht van gezinnen in een kwetsbare situatie onder druk zet, maar we geloven dat intensieve samenwerking en ondersteuning gezinnen nu kan helpen", zegt Niels Heselmans, woordvoerder van het Agentschap Opgroeien.
 2. Mondmaskerplicht op de schop in Nederland, Frankrijk, Italië en Oostenrijk - Annelies Verlinden wil leerlingen zonder mondkapje op school in september
  10

  Mondmasker­plicht op de schop in Nederland, Frankrijk, Italië en Oostenrijk - Annelies Verlinden wil leerlingen zonder mondkapje op school in september

  Mondkapjes hoeven niet meer vanaf 26 juni in Nederland, behalve dan op het openbaar vervoer en op het vliegveld. Dat adviseert het Outbreak Management Team (OMT) aan het Nederlandse kabinet, schrijft RTL Nieuws. In Frankrijk is een gelijkaardige afschaffing van de mondmaskerplicht sinds gisteren al een feit. Ook Italië en Oostenrijk willen volgen. De reden daarvoor is de gunstige evolutie van de coronacijfers. Ons land lijkt voorlopig de mondmaskerplicht pas in september te willen lossen. Vandaag is er een Overlegcomité gepland.