Vertommen
Volledig scherm
© Vertommen

Francken trekt 7 verblijfskaarten van criminele vreemdelingen in

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken heeft zeven verblijfskaarten van criminele vreemdelingen ingetrokken. Dat gebeurt op basis van de verstrengde vreemdelingenwet, verduidelijkt hij in een gesprek met persagentschap Belga. "Van de zeven zijn er drie Syriëstrijders, die dus niet meer terug naar België kunnen", voegt hij er nog aan toe.

 1. Ontbijten met HLN-lezer Dirk Van Cauteren (66) : “Nog 5.000 dagen en ik ben tachtig. Die wil ik graag ten volle beleven”
  PREMIUM

  Ontbijten met HLN-lezer Dirk Van Cauteren (66) : “Nog 5.000 dagen en ik ben tachtig. Die wil ik graag ten volle beleven”

  In onze rubriek ‘Ontbijt met lezer’ schoven we dit weekend aan bij Dirk Van Cauteren (66) uit Liedekerke. Dirk en zijn vrouw Magda (65) omringen zich graag met positieve mensen. Toen hun twee kinderen nog klein waren was hun garage in Dilbeek de speelclub van de buurt. Later werd het een clubhuis met kickertafel en frigo met een poster van Naomi Campbell. “Wij werden ook uitgenodigd op de trouwfeesten van de vriendjes van onze kinderen”.
 2. Theo Francken: "Ik voel woede en vechtlust"
  Update

  Theo Francken: "Ik voel woede en vechtlust"

  Terwijl regeringsleiders van over de hele wereld hun steun en medeleven betuigen, kiest staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken voor een andere aanpak. In een Facebook-post zegt hij dat hij "geen gelatenheid, 'pray for', kumbaya of kaarsjesmoment" meer voelt opkomen, maar "woede, vechtlust en vastberadenheid". Waarna hij - zonder evenwel expliciet naar de aanslag in Londen te verwijzen - "onze strengere wet" inzake "criminele vluchtelingen" looft en verder focust op haatimams, syriëstrijders en de gedaalde asielinstroom.
 1. De Titanic, maar dan heel anders: overbelast schip breekt in twee
  Play

  De Titanic, maar dan heel anders: overbelast schip breekt in twee

 2. Honden richten ravage aan en kunnen niet wachten om het aan hun baasje te tonen
  Play

  Honden richten ravage aan en kunnen niet wachten om het aan hun baasje te tonen