Voormalig staatssecretaris van asiel en migratie Theo Francken houdt een toespraak tijdens het partijcongres van Forum voor Democratie.
Volledig scherm
Voormalig staatssecretaris van asiel en migratie Theo Francken houdt een toespraak tijdens het partijcongres van Forum voor Democratie. © ANP

Francken (N-VA) haalt opnieuw uit naar VN-migratiepact en vergroot zo kloof met andere partijen

Op het moment dat informateur Paul Magnette (PS) de politieke partijen dichter bij elkaar probeert te brengen, haalt N-VA-kopstuk Theo Francken vanuit Nederland nog eens scherp uit naar het VN-Migratiepact. Dat deed hij op het congres van Forum voor Democratie, de rechts-populistische partij van Thierry Baudet. 

192 reacties

 • Jan Hendrickx

  1 jaar geleden
  grootste vergissing van de vorige regering! tegen de wil van de meerderheid van de Vlamingen het er toch doorrammen in ruil voor een Europees postje! degoutant!
 • GEORGES VANBERGEN

  1 jaar geleden
  Francken leidt handig de aandacht af van de onpopulaire besparingen van de Vlaamse NVA-regering, van het gebrek aan daadkracht qua mobiliteit en milieu, etc. Trouwens, als nu zowat op alles moet bespaard worden, betekent dat dan niet dat de vorige regeringen, met NVA aan het hoofd, niet goed hebben bestuurd en veel te veel hebben uitgegeven, waardoor nu grote gaten moeten gevuld worden ?!!
 • Fons Casteels

  1 jaar geleden
  Zullen we even de puntjes op de i zetten, Jan Peeters? Francken heeft inderdaad over 'Marrakech' onderhandeld: om te proberen die tekst wat deftiger te maken. Maar toen bleek dat dit niet lukte, heeft hij aan de coalitiepartners gevraagd om de tekst niet te stemmen. Helaas: Charles Michel moést die tekst laten goedkeuren omdat hij anders geen voorzitter van de EU zou kunnen worden. En dus werd er een wisselmeerderheid gezocht - geleerd woord voor "overspel plegen".
 • danny janssens

  1 jaar geleden
  5 jaar lang alles afbreken in Belgie en Vlaanderen en dan nog 30 procent van de stemmen halen, hoe speelt NVA dat toch klaar
 • Jan peeters

  1 jaar geleden
  Francken liet de migranten ronddwalen door Brussel, natuurlijk heb je dan geen cijfers, hij heeft alleen getwitterd, De Wever heeft hem niet mee onder controle, nog heel even en hij verdwijnt naar het VB, de ranzigheid van NVA gaat niet ver genoeg voor hem. Dan kan hij een gans leven op onze kosten leven zoals fFlip De Winter, een gans leven maandelijks langs de kassa passeren op onze kosten, NIKS gepresteerd, dàt moet zalig zijn......
 1. Schokkende beelden tonen hoe 89-jarige vrouw gewelddadig de straat op wordt geduwd en bestolen
  Play

  Schokkende beelden tonen hoe 89-jarige vrouw geweldda­dig de straat op wordt geduwd en bestolen

 2. Ann Van Elsen shockeert dochter June: "Vuile trien!"
  Play

  Ann Van Elsen shockeert dochter June: "Vuile trien!"