Francken vandaag in de Kamer naast partijgenoot en ex-minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon.
Volledig scherm
Francken vandaag in de Kamer naast partijgenoot en ex-minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon. © BELGA

Francken kop van Jut in Kamer: “Vandaag moet u, die ngo’s zo graag beschuldigt, erkennen dat de mensenhandelaars in uw partij zitten”

In de plenaire vergadering van de Kamer werden deze namiddag heel wat kritische vragen gesteld over de zaak rond de humanitaire visa, waarvoor Mechels N-VA-gemeenteraadslid Melikan Kucam duizenden euro's zou hebben gevraagd. Vooral ex-staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) lag onder vuur. Het is op zijn kabinet dat de visa werden goedgekeurd nadat Kucam de lijsten met personen doorgaf.

137 reacties

 • Staf Quisenaerts

  2 jaar geleden
  NVA is niet uit de regering gestapt, Michel heeft niet willen toegeven dat hij en zijn aanhangsels ronduit verkeerd waren met hun vriendjes !daardoor wist hij dat de NVA zou gaan !Als ze toegegeven hadden zoals de NVA meerdere keren hebben gedaan in de regeerperiode had dit niet gebeurd !
 • erik jagers

  2 jaar geleden
  Beste Gustaaf Van Bever, aandoenlijk hoe u hier Francken probeert te verdedigen! Maar, hij heeft de discretionaire bevoegdheid in deze, zonder hem, geen visa. Dit is gewoon cliëntelisme waarbij N-VA rekende op de stemmen van deze mensen. Kijk maar eens naar het aantal voorkeurstemmen dat Kucam N-VA aanleverde. Trouwens, Francken durfde zijn mond in de Kamer niet eens opendoen!
 • John Ulmer

  2 jaar geleden
  Dat men die visa niet gaan intrekken is ergens niet correct he. Want eigenlijk zegt men : als je een rijbewijs hebt gekocht ipv op wettelijke wijze hebt behaald, mag je dit behouden ????
 • gustaaf Van Bever

  2 jaar geleden
  Francken moest dit en moest dat maar......had men het hem minder lastig gemaakt , had hij misschien die tijd gebruikt om betere controle uit te oefenen. Hij is God niet en elke goede baas delegeert werk naar zijn medewerkers toch? Francken, je hebt, ondanks alle tegenwerking een mooi resultaat geboekt en kan met opgeheven hoofd lopen !!! ps nogthans ben ik geen NVA fan...
 • Jean-Pierre Vega

  2 jaar geleden
  Francken is toch de man die met een vergrootglas elk dossier v naturalisatie of verblijf doorneemt, zo hoort h volgens de N-VA. Dan weten ze zeker al maanden van deze misbruiken. Het wordt steeds duidelijker dat de uitstap uit de regering er gekomen is om het ontslag van hun boegbeeld Francken te vermijden.
 1. Syrische Gemeenschap waarschuwde al in oktober voor visumfraude: “Belgisch parlementslid betrokken”

  Syrische Gemeen­schap waarschuw­de al in oktober voor visumfrau­de: “Belgisch parlements­lid betrokken”

  Het Mechelse gemeenteraadslid Melikan Kucam (N-VA) is voor de onderzoeksrechter geleid en vervolgens aangehouden, nadat hij dinsdag was opgepakt in een dossier rond mensensmokkel. Dat meldt het Antwerpse parket. Zijn advocaat Frank Coel zegt aan VRT Nieuws dat zijn cliënt wel “via via” informatie had vernomen over geldstromen naar “passeurs en reisbureaus”, maar dat hij dat toen ook gemeld heeft aan het kabinet van toenmalig staatssecretaris Theo Francken (N-VA). In oktober trok de Syrische Gemeenschap in Europa ook al aan de alarmbel in een brief, waarin sprake is van een link naar een “Belgisch parlementslid”.