Volledig scherm
© BELGA

Francken geeft toe: "Politiek was ik eindverantwoordelijke in zaak-Kucam”

N-VA-Kamerlid Theo Francken geeft op Twitter toe dat hij "politieke verantwoordelijkheid" draagt in de zaak-Kucam. "Ik lees hier en daar dat ik mijn politieke verantwoordelijkheid van me afschuif. Waar haalt men dat? Uiteraard ben ik politiek verantwoordelijk", tweet Francken. 

14 reacties

 • Jan peeters

  3 dagen geleden
  Anna Vandenbergh, je wilt het weer niet zien, Kucam verkocht visa aan asielzoekers die geld hadden, Francken werkte nauw samen met Kucam, ze waren goed bevriend, jij gelooft wat jij wilt geloven. Lees wat Francken 2 jaar geleden vertelde over de situatie, NVA heeft de regering laten vallen om Francken uit de wind te zetten, dat is nu wel duidelijk, ook Francken had bij de beklaagden moeten zitten.
 • anna vandenberg

  3 dagen geleden
  Francken is ongetwijfeld politiek verantwoordelijk voor het gesjoemel met de humanitaire visa. Maar ik veronderstel dat de mensen die een verblijfsvergunning aanvragen toch grondig ondervraagd worden door onafhankelijke ambtenaren die voldoende opgeleid zijn om onregelmatigheden vast te stellen. Mahdi niet te rap commentaar geven, de asielzoekers weten hoe het systeem werkt in België en hoe ze het meeste kans maken op een verblijfsvergunning, de meeste hebben contact personen in België.
 • Sonja de Grave

  3 dagen geleden
  Veel bla bla weer van iemand die verantwoordelijk is zoals we gewoon zijn als het een NVAer betreft. Zijn uitleg moeten wij weer met een grote korrel zout nemen. Dat ze op zijn kabinet van niets wisten is toch vrij ongelooflijk.
 • jos duriau

  3 dagen geleden
  Kan toch niet dat een staatssecretaris niet weet wat op zijn kabinet gaande is , indien hij niet op de hoogte was is hij onbekwaam .De regering is wat hem betreft juist op tijd gevallen om de dans te ontspringen .
 • Jo Bosman

  3 dagen geleden
  Wel als hij politiek verantwoordelijk is dat hij dan zijn zitje in het parlement opgeeft en ook zijn sjerp als burgemeester inlevert . dat zal Francken echter niet doen.Zoals steeds blijft het bij bla bla bla
 1. Melikan Kucam (N-VA) veroordeeld tot 8 jaar cel voor mensensmokkel en corruptie: “Politieke afrekening, berust op jaloezie”

  Melikan Kucam (N-VA) veroor­deeld tot 8 jaar cel voor mensensmok­kel en corruptie: “Politieke afrekening, berust op jaloezie”

  De Mechelse politicus Melikan Kucam (N-VA) wordt veroordeeld tot 8 jaar cel, met daarbovenop een boete van 696.000 euro. Ook zijn 23-jarige zoon Emanuël en vrouw Birsen Yaramis (41) kregen een gevangenisstraf. Melikan Kucam (46) had onder voormalig staatssecretaris van Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) lijsten samengesteld van 246 christelijke vluchtelingen uit Syrië die in aanmerking kwamen voor een humanitair visum. Die vluchtelingen moesten volgens de rechter tussen 2.150 en 7.500 euro betalen voor zo’n plaatsje op de lijst, terwijl de procedure eigenlijk gratis was. Francken zegt in een reactie dat hij “een zware straf gepast” vindt. Tijdens het proces had Kucam beweerd dat ze “van een mug een olifant” maken.
 1. Hilke kocht cryptomunten, maar is nu haar wachtwoord vergeten: "Mijn zuurheid vergroot als de waarde stijgt"
  Play

  Hilke kocht cryptomun­ten, maar is nu haar wachtwoord vergeten: "Mijn zuurheid vergroot als de waarde stijgt"

 2. Noorwegen bezorgd over risico van vaccinatie zwakke 80-plussers
  Play
  Covid-19

  Noorwegen bezorgd over risico van vaccinatie zwakke 80-plus­sers