Volledig scherm
© Florian Van Eenoo photonews

Francesco Vanderjeugd doet gooi naar voorzitterschap Open Vld: “Ik hoop dat Tommelein mij steunt”

De strijd om het voorzitterschap bij Open Vld barst los. Niet 'usual suspects' Bart Tommelein of Vincent Van Quickenborne stellen zich als eerste kandidaat, wel een andere West-Vlaming: ‘burgemeester-kapper’ Francesco Vanderjeugd uit Staden. En daarmee pakt hij zijn mentor in snelheid. “Ik hoop dat Tommelein mij steunt.” De burgemeester van Oostende houdt zich voorlopig op de vlakte. “Iedereen heeft het recht zijn kandidatuur te stellen, ik zal nu geen reactie geven”, klinkt het sec.

81 reacties

 • Pieter De Ruyter

  2 jaar geleden
  Open vld is de partij van elk voor zich en iedereen voor de rijken.Volgende keer onder de 10%.
 • Roger De Bondt

  2 jaar geleden
  100€ per maand meer??? Als gepensioneerde heb ik in 2018 260€ meer ontvangen dan in 2017.( op jaar basis, dat is 22€/maand) maar ik moet nu wel 450€ belastingen bij betalen, en zijn er al 500€ aan de bron afgehouden. Zo goed zijn we er op vooruitgegaan.
 • pascal de bruycker

  2 jaar geleden
  Inspraak , burgerschap ....allemaal nep , zie vb invoering digitale electriciteitsmeter ( door de strot gejaagd) , akkoord met rekeningrijden , enz , wat zal die nieuwe voorzitter daar aan doen ? Allemaal zaken die ons meer gaan doen betalen . Gezondheidszorg is verknoeid , miljoenen steun " ontwikkelingshulp terwijl hier een vierde wereld is.... Neen , bedankt " liberalen" .Het is genoeg geweest .
 • JAN krommentak

  2 jaar geleden
  Ik hoop dat ze hem opzij zetten want hij zou een verademing zijn voor Open VLD en dat willen we zeker niet ik denk zelfs dat hij weinig kans maakt want zo open zijn ze helemaal niet en zijn ze ook nooit geweest
 • paul lemmens

  2 jaar geleden
  spijtig dat men geen adequate persoon vindt voor deze job , waarschijnlijk omdat er teveel pipo's bij zijn die denken dat burgemeester of minister zijn hun het recht geeft om mensen te beoordelen , geen van hen heeft ooit bewezen een aanwinst te zijn
 1. Het is dé hype van het moment maar wat doe je eigenlijk op de app Clubhouse? En hoe krijg je toegang?
  Play
  Uitgelegd

  Het is dé hype van het moment maar wat doe je eigenlijk op de app Clubhouse? En hoe krijg je toegang?

 2. Naakte man slaat op de vlucht voor politie
  Play

  Naakte man slaat op de vlucht voor politie