(archieffoto)
Volledig scherm
(archieffoto) © BELGA

Fouad Belkacem veroordeeld tot 12 jaar cel

TerrorismeprocesOp het grootste terrorismeproces ooit in ons land is Fouad Belkacem vandaag veroordeeld tot twaalf jaar cel en 30.000 euro boete voor het leiden van de inmiddels opgedoekte radicale moslimbeweging Shariah4Belgium en het ronselen van Syriëstrijders. Jejoen Bontinck (20) krijgt een voorwaardelijke celstraf van 40 maanden en een geldboete van 12.000 euro met uitstel.

  1. Tiener riskeert 1 jaar met uitstel nadat hij minderjarige vernederde en sloeg aan bibliotheek van Puurs: “Hij had dit kunnen voorkomen, maar hij nam liever zelf deel aan de feiten”
    Puurs-Sint-Amands

    Tiener riskeert 1 jaar met uitstel nadat hij minderjari­ge vernederde en sloeg aan biblio­theek van Puurs: “Hij had dit kunnen voorkomen, maar hij nam liever zelf deel aan de feiten”

    Een 19-jarige uit Puurs-Sint-Amands riskeert een celstraf van 1 jaar met uitstel nadat hij, samen met nog vier anderen, een 16-jarige jongen vernederde en sloeg aan de bibliotheek van Puurs. Beelden van het zinloos geweld gingen rond op sociale media, met grote verontwaardiging en betogingen tot gevolg.