Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Forse meer gepensioneerden werken als uitzendkracht

In 2021 waren tienduizend 65-plussers aan de slag als uitzendkracht, voor korte of langere opdrachten. Dat blijkt uit cijfers van uitzendfederatie Federgon. Het gaat om een forse stijging in vergelijking met de vorige jaren.

 1. Vakbonden willen na mislukt overleg verder staken, maar Delhaize ziet haar plan als “enige optie”: “Wij houden vol tot het einde”
  UPDATE
  84

  Vakbonden willen na mislukt overleg verder staken, maar Delhaize ziet haar plan als “enige optie”: “Wij houden vol tot het einde”

  Het nieuwe overleg tussen de Delhaize-vakbonden en -directie over het plan om 128 eigen winkels over te laten aan zelfstandigen heeft niks opgeleverd. Volgens de directie is haar plan nochtans “de enige optie” om opnieuw aan te knopen met groei. Maar de vakbonden eisen een alternatief en blijven ondertussen verder staken. “De woede onder het personeel is nog te groot”, klinkt het. Momenteel zijn 76 winkels dicht en de vakbonden blokkeren ook het distributiecentrum van de keten.
 1. Deze drie Vlamingen leven zonder gsm: “Als ik ergens kom waar je alleen kan parkeren door te sms’en, dan betaal ik niets. De eventuele boete neem ik er dan wel bij”
  PREMIUM
  53

  Deze drie Vlamingen leven zonder gsm: “Als ik ergens kom waar je alleen kan parkeren door te sms’en, dan betaal ik niets. De eventuele boete neem ik er dan wel bij”

  In tijden waarin zelfs hippe vogels als Billie Eilish hun smartphoneverslaving proberen te bezweren, zijn er ook nog steeds mensen die erin slagen in leven te blijven zónder een mobiele telefoon. Wij spraken er drie. “Tuurlijk lachen ze met mij. Maar ik zie op restaurant jonge koppeltjes die naar hun smartphone kijken in plaats van in elkaars ogen en dan lach ík.”
 2. Federale regering voert sociale maatregelen voor aanpak personeelsuitval door

  Federale regering voert sociale maatrege­len voor aanpak personeels­uit­val door

  Acht van de tien sociale partners in de Groep van Tien kwamen vorige week tot een akkoord over maatregelen die het mogelijk moeten maken om makkelijk extra personeel in te schakelen in bedrijven, om het toegenomen ziekteverzuim door de omikronvariant op te vangen. Hoewel ABVV en FGTB niet instemden met het akkoord, zal de federale regering de maatregelen toch doorvoeren. Dat zegt minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) vandaag in een reactie op vragen van federaal parlementsleden Gaby Colebunders (PDVA) en Nathalie Muylle (CD&V).
 3. Vanaf welke leeftijd geef je je kind zakgeld? En wanneer is het tijd voor een eigen zichtrekening? Deze vijf stappen helpen je op weg
  Spaargids.be

  Vanaf welke leeftijd geef je je kind zakgeld? En wanneer is het tijd voor een eigen zichtreke­ning? Deze vijf stappen helpen je op weg

  Niet al je centen meteen uitgeven, maar ook voldoende sparen: dat is een essentiële levensles. Daarom biedt Wikifin tijdens ‘De Week van het Geld’, van 20 tot 26 maart, allerlei gratis spelen aan waarmee kinderen op een leuke manier met geld leren omgaan in de klas. Wil je hen ook thuis leren sparen en verstandig spenderen? Maak er werk van in vijf stappen, samen met Spaargids.be.
 4. Een op de acht leerlingen in Vlaanderen verlaat secundair onderwijs zonder kwalificatie

  Een op de acht leerlingen in Vlaanderen verlaat secundair onderwijs zonder kwalifica­tie

  In het schooljaar 2020-2021 verliet bijna een op de acht leerlingen (12 procent) het secundair onderwijs zonder voldoende kwalificaties voor een job of doorstroming naar het hoger onderwijs. Dat blijkt vandaag uit cijfers van Statistiek Vlaanderen op basis van administratieve gegevens van het Vlaams ministerie van Onderwijs. In het eerste coronajaar (2019-2020) was het percentage vroegtijdige schoolverlaters nog 9,4 procent.