De controversiële huisarts Kris Gaublomme.
Volledig scherm
De controversiële huisarts Kris Gaublomme. © VTM NIEUWS

Forse kritiek op huisarts die tegen inenting voor mazelen pleit: “Hij creëert risico op epidemie”

BinnenlandEr is forse kritiek op de uitspraken van een Vlaamse huisarts over de mazelen in het VTM NIEUWS. Kris Gaublomme beweerde tijdens een reportage dat het inenten tegen de ziekte de immuniteit verlaagt en zelfs kan leiden tot astma, autisme en gedragsstoornissen. Iets wat door de wetenschap als je reinste onzin wordt omschreven. “Pure schande en gevaarlijk bovendien”, fulmineert minister van Volksgezondheid Maggie De Block op Twitter.

124 reacties

 • Yvan Lindekens

  2 jaar geleden
  Er wordt hier nogal met spek geschoten. Vaccinatie wordt al een eeuw intensief onderzocht. Er zijn letterlijk tienduizenden studies, zoals iedereen weet die eens iets opzoekt op Google scholar, Pubmed, Researschgate, enz. De fabels over autisme zijn al lang weerlegd, net als die over thimersal en aluminium. Als je afgaat op wat hier zoal geschreven wordt is het hoog tijd dat er een vaccin tegen Dunning-Kruger gevonden wordt.
 • Albert De Vries

  2 jaar geleden
  Velen hopen hier blijkbaar dat die vaccin-bijsluiters sprookjesboekjes zijn... Als je de pech hebt dat (stukjes van) de eiwitten in het vaccin (al dan niet een "heet", slecht gemaakt vaccin) toevallig gelijken op (stukjes van) een eiwit in uw lichaam, dan gaat uw immuunsysteem na die vaccinatie deze eigen lichaamseiwitten aanvallen én vernietigen, met o.a. ontstekingsverschijnselen en veel erger tot gevolg. Dat is al vele jaren geweten
 • censor

  2 jaar geleden
  In vaccins zitten zware metalen om te bewaren, lood,kwik, cadmium, en degene die zegt dat dit gezond is liegt...zware metalen blijven in het lichaam zitten, ..ooit gelezen: door te wenen kunnen er deeltjes zw metalen via de oogtranen verwijderen....
 • Erik Claessens

  2 jaar geleden
  Gaublomme heeft voor een deel gelijk. Vaccinaties bevatten schadelijke residu's. Sommigen kunnen dat niet aan.
 • Moehmena Rahous

  2 jaar geleden
  Nonssens over het klimaat als wetenschap verpakken op tv, mag. Maar twijfelen over de effectiviteit van vaccins is ineens onwetenschappelijk. Daarvoor mag men een klacht verwachten ? Gelijkheid van vrije mening aub ! Ongelovige, klimaatontkenner, vaccintwijfelaar: mond toe, klacht, kerker in! Terug naar de middeleeuwen. Ik spreek me niet uit over inhoud -ik ben het er niet 100% mee eens- wel over de vorm : straks durft niemand nog een controversiele mening te geven! Saai!!
 1. Zorgwekkende toename van besmettelijke ziekten, ondervoeding en kindersterfte: “VN moeten toestand in Venezuela uitroepen tot humanitaire noodsituatie”

  Zorgwekken­de toename van besmette­lij­ke ziekten, ondervoe­ding en kinder­sterf­te: “VN moeten toestand in Venezuela uitroepen tot humanitai­re noodsitua­tie”

  De Verenigde Naties (VN) moeten de dramatische toestand in Venezuela uitroepen tot een humanitaire noodsituatie. Dat hebben experts van onder meer Human Rights Watch gezegd. Ze benadrukken dat de gezondheidszorg in het land compleet is ingestort en waarschuwen ook voor een zorgwekkende terugkeer van besmettelijke ziekten, ondervoeding en kindersterfte.
 2. Federaal parket: “We hebben er alles aan gedaan om Conings levend terug te vinden, maar helaas”
  Play

  Federaal parket: “We hebben er alles aan gedaan om Conings levend terug te vinden, maar helaas”

  Het lichaam van Jürgen Conings is gevonden in een gebied dat 150 meter buiten de eerder doorzochte zone ligt. “Het was als zoeken naar een rijstkorrel op 20 voetbalvelden”, aldus federaal procureur Frédéric Van Leeuw. Vannacht en morgenochtend gebeurt nog een autopsie op het lichaam van Conings. Naar alle waarschijnlijkheid gaat het om zelfdoding door middel van een vuurwapen, meldt het federaal parket vanavond aan het Dilserbos.
 3. Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste vijf kijktips voor het weekend. Aangezien de Rode Duivels pas maandag opnieuw aan de bak moeten op het EK voetbal vulden wij onze Kijkgids voor u aan met Streamz Original ‘Glad ijs’, een kersverse parel uit de stal van Pixar en ‘Physical’, een nieuwe komedie-dramaserie in een eighties-sausje. Dit is onze streaming top vijf!