Eddy De Valck hoofd-odontoloog van het Disaster Victim Identification-team van de federale politie.
Volledig scherm
PREMIUM
Eddy De Valck hoofd-odontoloog van het Disaster Victim Identification-team van de federale politie.

Forensisch tandarts vraagt centrale databank met gebitsgegevens: “Families van slachtoffers overstromingen bleven vijf dagen te lang in ondraaglijke spanning”

Bij de identificatie van de slachtoffers van de overstromingen zijn vijf dagen verloren gegaan omdat het Disaster Victim Identification-team van de federale politie niet over alle gebitsgegevens van de vermisten beschikte. Eddy De Valck, hoofd-odontoloog van DVI, pleit daarom
voor een centrale databank. “Die zou veel tijd, moeite, geld én leed besparen."

4 reacties

 • christian demeester

  2 jaar geleden
  Politici hebben het veel te druk om cadeautjes te geven dan zich om belangrijker zaken als deze mee bezig te houden. Het zijn gewoon amateurs zonder echte voeling in de wereld.
 • Gerard Braeckmans

  2 jaar geleden
  Waarom heeft hij dit ,iet vroeger voorgesteld als hij er toch op staat dat die databank er moe komen?
 • Walter W

  2 jaar geleden
  zeer goed voorstel, de mijne mogen ze hebben, maar er zal wel weer die tegenwerkende privacy commissie zijn die zoals gewoonlijk alles tegenwerkt.
 • Peggie Van Audenhove

  2 jaar geleden
  ik dacht dat we dat al lang hadden. Waarom niet ineens op Europees niveau, terwijl we dan toch bezig zijn? Dat de leden van het Europees parlement daar eens wat geld tegenaan smijten, ze versmossen geld genoeg aan minder nuttige dingen.
 1. Banken lanceren massaal nieuwe rekeningen met hogere spaarrentes: waarom? En hoe haal jij er je voordeel uit?
  Spaargids.be

  Banken lanceren massaal nieuwe rekeningen met hogere spaarren­tes: waarom? En hoe haal jij er je voordeel uit?

  Heel wat banken pakten recent uit met nieuwe spaarrekeningen met een hogere rente. Hun vergoeding ligt telkens hoger dan de rente die deze banken op hun andere - klassieke - spaarrekeningen geven. Waarom doen ze dat dan? Ze kunnen toch de rente op hun klassieke spaarrekeningen optrekken, zou je denken. Dat klopt, maar dat zou hen geld kosten. Spaargids.be legt je uit hoe je met je klassieke spaarrekening toch ook een hoge rente kan meepikken.
 1. Koelkast met energielabel E inruilen voor één met label A? Zoveel bespaar je jaarlijks op je stroomfactuur
  vtwonen

  Koelkast met energiela­bel E inruilen voor één met label A? Zoveel bespaar je jaarlijks op je stroomfac­tuur

  Het energielabel op de koelkast laat zien hoeveel energie het apparaat verbruikt. Handig om te weten als je een nieuwe koelkast wilt aanschaffen. Voor het milieu en je portemonnee is het slim om te kiezen voor een koelkast die zo weinig mogelijk energie verbruikt. Daarom legt vtwonen.be je uit hoe je het energielabel op de koelkast leest, wat het betekent en hoe je energie bespaart.
 2. Esthetische artsen zien lelijke gevolgen van goedkope - vaak buitenlandse - operaties: “Helft van tijd moet ik andermans werk corrigeren”
  PREMIUM

  Estheti­sche artsen zien lelijke gevolgen van goedkope - vaak buitenland­se - operaties: “Helft van tijd moet ik andermans werk corrigeren”

  “Vorige week heb ik vijf transplantaties uitgevoerd. Drie daarvan waren correcties.” Haarspecialist Bijan Feriduni - die in zijn kliniek in Hasselt heel wat gewone én Bekende Vlamingen over de vloer krijgt - trekt aan de alarmbel: wie naar goedkope oorden trekt voor helmboswuivende kapsels, heeft 80 procent kans om met problemen terug te keren. Ook andere cosmetische artsen moeten veel nazorg geven. Wat loopt er juist mis?