Eddy De Valck hoofd-odontoloog van het Disaster Victim Identification-team van de federale politie.
Volledig scherm
PREMIUM
Eddy De Valck hoofd-odontoloog van het Disaster Victim Identification-team van de federale politie.

Forensisch tandarts vraagt centrale databank met gebitsgegevens: “Families van slachtoffers overstromingen bleven vijf dagen te lang in ondraaglijke spanning”

Bij de identificatie van de slachtoffers van de overstromingen zijn vijf dagen verloren gegaan omdat het Disaster Victim Identification-team van de federale politie niet over alle gebitsgegevens van de vermisten beschikte. Eddy De Valck, hoofd-odontoloog van DVI, pleit daarom
voor een centrale databank. “Die zou veel tijd, moeite, geld én leed besparen."

4 reacties

 • christian demeester

  2 maanden geleden
  Politici hebben het veel te druk om cadeautjes te geven dan zich om belangrijker zaken als deze mee bezig te houden. Het zijn gewoon amateurs zonder echte voeling in de wereld.
 • Gerard Braeckmans

  2 maanden geleden
  Waarom heeft hij dit ,iet vroeger voorgesteld als hij er toch op staat dat die databank er moe komen?
 • Walter Cochuyt

  2 maanden geleden
  zeer goed voorstel, de mijne mogen ze hebben, maar er zal wel weer die tegenwerkende privacy commissie zijn die zoals gewoonlijk alles tegenwerkt.
 • Peggie Van Audenhove

  2 maanden geleden
  ik dacht dat we dat al lang hadden. Waarom niet ineens op Europees niveau, terwijl we dan toch bezig zijn? Dat de leden van het Europees parlement daar eens wat geld tegenaan smijten, ze versmossen geld genoeg aan minder nuttige dingen.
 1. Meer bewijzen dat vorige Vlaamse regering vroeg om niet te communiceren over PFOS-vervuiling
  Play
  77

  Meer bewijzen dat vorige Vlaamse regering vroeg om niet te communice­ren over PFOS-vervuiling

  Het wordt almaar duidelijker dat de communicatie over de PFOS-vervuiling in Zwijndrecht in 2017 tegengehouden werd vanuit de vorige Vlaamse regering. Dat blijkt uit nieuw opgedoken mails die VRT NWS kon inkijken. De mails wijzen in de richting van Joke Schauvliege (CD&V), toen bevoegd voor Leefmilieu, en Ben Weyts (N-VA), toen als Mobiliteitsminister bevoegd voor de werken aan de Oosterweelverbinding rond Antwerpen. De oppositie reageert alvast ongerust. “Waarom greep men niet in, in belang van de gezondheid?", klinkt het bij Vooruit. “Ik heb alle vertrouwen dat zowel Lantis als mijn toenmalige kabinetsmedewerkers in eer en geweten en correct hebben gehandeld”, zegt Vlaams minister Ben Weyts (N-VA) in een reactie.