Getty Images/iStockphoto
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images/iStockphoto

Fondsen van Alzheimer Liga Vlaanderen drogen op door wijziging duolegaten: “Hooguit nog een jaar of twee. En dan zullen we keuzes moeten maken”

Alzheimer Liga Vlaanderen trekt aan de alarmbel: de vzw ziet haar fondsen drastisch dalen, en niet alleen door de coronacrisis. Sinds het fiscale gunstregime van de duolegaten werd afgevoerd, duikt de Liga in steeds minder testamenten op. Met een campagne hoopt de vereniging het tij te kunnen keren: “Zo niet, zullen we keuzes moeten maken hoe we mensen met dementie in de toekomst nog kunnen ondersteunen.”

  1. Conflict, geheimen en onverwerkte trauma’s: vijf disfunctionele families uit streamingland
    Streamz

    Conflict, geheimen en onverwerk­te trauma’s: vijf disfunctio­ne­le families uit streaming­land

    Tijdens de feestdagen oprecht genoten van alle familiebijeenkomsten? Dan hebt u het gelukkig meer getroffen dan de gezinnen die deze week aan bod komen in onze Kijkgids. Naar aanleiding van de terugkeer naar de heerlijk hypocriete wereld van televangelisten in ‘The Righteous Gemstones’ (Streamz) gingen wij immers op zoek naar de meest disfunctionele tv-families. Met de door demonen gekwelde Rayburns (‘Bloodline’, Netflix), de herenigde Bennetts (‘The Ranch’, Netflix), de rotverwende Bluths (‘Arrested Development’, Hulu) en de met ijzeren hand regerende Al-Fayeeds (‘Tyrant’, Disney+) komt u alvast geen drama tekort.