Levering van mazout.
Volledig scherm
Levering van mazout. © photo_news

Fonds voor lekkende stookolietanks komt er nog dit jaar, maar kosten doorgerekend aan consument

Het bodemsaneringsfonds Promaz zal nog dit jaar geld uitkeren aan particulieren die kosten moeten maken wegens een lekkende mazouttank. De rekening is wel voor de consument: stookolie zal een cent per liter duurder worden, of omgerekend gemiddeld 20 euro per jaar. Daar is Vlaams Omgevingsminister Zuhal Demir (N-VA) het echter niet mee eens. Ze wijst erop dat de sector immers nog 120 miljoen euro aan reserves heeft.

14 reacties

 • Wauter Bols

  1 maand geleden
  Eindelijk actie, is al jaren beloofd, eindelijk een minister die het waarmaakt.
 • Freddy Henslegers

  1 maand geleden
  Graag een antwoord op de vraag waar dat geld van de groene stop naartoe is.
 • Ronny Ooijen

  1 maand geleden
  Jan Vannuffelen, lees de reactie van raf peeters eens. Zij met een perfecte tank mogen nu telkens als men mazout besteld nog eens bijdragen. Zijn dat volgens u die vervuilers? Niet mijn probleem aan gezien ik niet op mazout stook.
 • raf peeters

  1 maand geleden
  Het is toch niet waar zeker?.Kosten doorgerekend?.Even geheugen opfrissen?.De stook-olie werd al met de invoeren van de keuring v d tank met de groene stop al verhoogd om lekkende tanks te saneren en nu gaan ze nog eens doorrekenen?.Waar is dat geld de voorbije 20 jaar gebleven na invoeren van de groenen stop?.
 • Ben Van Steenwinkel

  1 maand geleden
  1 cent per liter is toch niet te veel ? Lijkt mij een goede solidariteit onder gebruikers.
 1. Tijdelijke werkloosheid wegens overmacht geactiveerd en uitbreiding rouwverlof vervroegd voor slachtoffers overstromingen

  Tijdelijke werkloos­heid wegens overmacht geacti­veerd en uitbrei­ding rouwverlof vervroegd voor slachtof­fers overstro­min­gen

  Slachtoffers van de overstromingen die niet kunnen gaan werken en bedrijven die getroffen zijn door het noodweer kunnen volgens de RVA een beroep doen op tijdelijke werkloosheid wegens overmacht. Dat bericht de krant L'Echo vandaag. Le Soir weet dan weer te melden dat minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) ervoor heeft gezorgd dat de uitbreiding van het rouwverlof van drie naar tien dagen die op 25 juli zou ingaan wordt vervroegd voor slachtoffers van de overstromingen.
 2. Pukkelpop communiceert later vandaag, Vandenbroucke: “Als men de spelregels toch niet ziet zitten, dan gaat het niet door”
  Play

  Pukkelpop communi­ceert later vandaag, Vandenbrou­c­ke: “Als men de spelregels toch niet ziet zitten, dan gaat het niet door”

  Naast PCR-testen mogen bezoekers van Pukkelpop ook gebruikmaken van sneltesten. Die zullen wel maar 24 uur geldig zijn, bevestigde minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) gisteren in VTM Nieuws. Wie een langere periode blijft, zal zich dus verschillende keren moeten laten testen. De organisatie is van deze toegift dinsdagavond al op de hoogte gebracht. Toch werd gisteren alsnog de stekker (tijdelijk) uit de opbouw en de ticketverkoop getrokken. “Als men de spelregels toch niet ziet zitten of niet kan voldoen aan de voorwaarden, dan gaat het niet door”, zei Vandenbroucke deze ochtend bij Radio 1.