Volledig scherm
© BELGA

FOD Justitie verstuurt verkeersboetes nu ook digitaal via eBox

Deze ochtend heeft de FOD Justitie voor het eerst digitale verkeersboetes verstuurd. Het ging al meteen om goed 5.000 stuks, maar dat cijfer kan in de loop van de dag nog oplopen. Dat gebeurt via de eBox, de digitale brievenbus van de overheid. Ook de FOD Financiën, de RSZ en de Federale Pensioendienst maken al gebruik van de eBox, die vandaag al door zowat 830.000 Belgen gebruikt wordt. 

 1. Situatie in ziekenhuizen wordt onhoudbaar: “De regering neemt zware risico’s. De maatregelen zijn volstrekt ontoereikend”
  PREMIUM

  Situatie in ziekenhui­zen wordt onhoudbaar: “De regering neemt zware risico’s. De maatrege­len zijn volstrekt ontoerei­kend”

  In de Vlaamse ziekenhuizen loopt het absenteïsme op tot 15 procent, drie keer zo hoog als in dezelfde periode vorig jaar. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) waarschuwt voor een instorting van de ziekenhuiszorg. Volgens netwerkorganisatie Zorgnet-Icuro neemt de regering met de nieuwe maatregelen zware risico’s wat de situatie in de ziekenhuizen betreft.
 2. Biostatisticus Kurt Barbé: “Met dit groeipatroon doorbreken we op 9 november de symbolische grens van 10.000 hospitalisaties”

  Biostatis­ti­cus Kurt Barbé: “Met dit groeipa­troon doorbreken we op 9 november de symboli­sche grens van 10.000 hospitali­sa­ties”

  Amper vijf dagen na het ingaan van een avondklok en het sluiten van de horeca, zijn er alweer nieuwe maatregelen geïntroduceerd. Omdat de cijfers ons daartoe verplichten: in totaal ligger er reeds 3.649 patiënten in de Belgische ziekenhuizen. Gisteren werden er bijna 500 nieuwe opnames in het ziekenhuis geregistreerd. En het buigpunt van het aantal hospitalisaties is voorlopig niet in zicht, zo berekende biostatisticus Kurt Barbé (VUB).