De kantoren van Fluvius in Kortrijk.
Volledig scherm
De kantoren van Fluvius in Kortrijk. © Alexander Haezebrouck

Fluvius voert vier dagen telewerk per week in

De duizenden kantoormedewerkers van netbeheerder Fluvius zullen ook na de coronacrisis kunnen telewerken: tot vier dagen per week. De netbeheerder heeft daarover een akkoord bereikt met de vakbonden. Er moeten wel afspraken gemaakt worden tussen collega’s onderling. Fluvius is daarmee één van de eerste grote bedrijven in ons land die zo uitgebreid thuiswerken mogelijk maakt.

 1. Christine (55) nam deel aan studie rond tegenvallend vaccin Curevac: “Teleurgesteld, maar toch ook jackpot”
  2

  Christine (55) nam deel aan studie rond tegenval­lend vaccin Curevac: “Teleurge­steld, maar toch ook jackpot”

  Teleurgesteld. Zo voelt Christine Schneider (55) uit Mechelen zich nadat bekend raakte dat het vaccin van het CureVac volgens de eerste resultaten maar 47 procent bescherming biedt tegen het coronavirus. Ze was één van de tweeduizend landgenoten die deelnamen aan een grootschalige studie daarrond en zit nu naar eigen zeggen “een beetje met de gebakken peren”. Toch is er voor haar ook een gouden randje. Want tijdens het onderzoek voor en na haar eerste spuitje werd een ernstige aandoening ontdekt, die nu perfect behandeld kan worden.
 2. De Sutter wil oude postzegels in Belgische frank nog een tijdje hun waarde laten behouden

  De Sutter wil oude postzegels in Belgische frank nog een tijdje hun waarde laten behouden

  Minister voor Post Petra De Sutter heeft een compromis uitgewerkt voor de uitfasering van oude postzegels met een waarde in Belgische frank. Volgens een oorspronkelijk plan zouden die niet meer gebruikt kunnen worden vanaf 2023, maar minister De Sutter wil die termijn verlengen tot 2028. "Hiermee geven we iedereen ruim de tijd om deze postzegels, die hun functionele waarde zullen verliezen, alsnog te gebruiken als ze dat willen", zegt minister De Sutter vrijdag in "De Inspecteur" op Radio 2.
 1. Mondmaskerplicht op de schop in Nederland, Frankrijk, Italië en Oostenrijk - Annelies Verlinden wil leerlingen zonder mondkapje op school in september
  10

  Mondmasker­plicht op de schop in Nederland, Frankrijk, Italië en Oostenrijk - Annelies Verlinden wil leerlingen zonder mondkapje op school in september

  Mondkapjes hoeven niet meer vanaf 26 juni in Nederland, behalve dan op het openbaar vervoer en op het vliegveld. Dat adviseert het Outbreak Management Team (OMT) aan het Nederlandse kabinet, schrijft RTL Nieuws. In Frankrijk is een gelijkaardige afschaffing van de mondmaskerplicht sinds gisteren al een feit. Ook Italië en Oostenrijk willen volgen. De reden daarvoor is de gunstige evolutie van de coronacijfers. Ons land lijkt voorlopig de mondmaskerplicht pas in september te willen lossen. Vandaag is er een Overlegcomité gepland.