BELGA
Volledig scherm
© BELGA

FlixBus-chauffeurs trekken aan alarmbel over Brussel-Noord: "Er worden messen getrokken en reizigers beroofd"

Chauffeurs van de Europese busmaatschappij FlixBus zijn de onveilige situatie aan Brussel-Noord beu. De maatschappij eist extra beveiliging en is naar eigen zeggen al op zoek naar een andere stopplaats in de hoofdstad. "Meerdere keren per week maak ik er bedreigende dingen mee", zegt een buschauffeur in Het Nieuwsblad. Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) zegt bereid te zijn de federale politie te laten inschakelen om de veiligheid aan het Brusselse Noordstation te helpen verzekeren.

147 reacties

 • Liliane Vervliet

  3 jaar geleden
  Denken de onbenullen hier dat Jambon en Francken dit probleem ALLEEN kunnen oplossen ?Als alle politiekers aan 1 zeel trekken is er kans op verbetering,neen,ze dwarsbomen elkaar liever.
 • stephen Lamon

  3 jaar geleden
  bussen laten vertrekken op terreinen van de NAVO: er loopt daar bewaking genoeg! leve het vrije europa!
 • erik jagers

  3 jaar geleden
  Maar Jambon en Francken hadden die problemen toch allemaal onder controle? Ohnee, wacht, dat was alleen maar op Twitter!
 • ingrid grieten

  3 jaar geleden
  Begin eerst eens met rechters die effectieve straffen uitspreken uitspreken en het probleem is van de baan.
 • Leopold Vanhoof

  3 jaar geleden
  Dat is nu echt het dieptepunt. Politie die de busbedrijven aanraadt om zelf veiligheidsagenten in te zetten”. De overheid die hiermee toegeeft dat ze zelf niet meer in staat is om haar eigen burgers te beschermen. Wat is het verschil met derde wereldlanden waar passanten moeten betalen om doorgang te krijgen onder goedkeurend oog van de politie? Als je dan echt niet meer kan rekenen op de overheid is het dan niet normaal dat mensen het recht in eigen handen nemen.