Een bezorger van Gorillas in Berlijn, beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Een bezorger van Gorillas in Berlijn, beeld ter illustratie. © AFP

Flitsbezorger Gorillas overweegt zich terug te trekken uit Belgische markt

Na om en bij een jaar actief te zijn in ons land bekijkt flitsbezorger Gorillas al om ermee te stoppen. Om kosten te besparen bekijkt de startup volgens het Duitse ‘manager magazin’ om de Belgische, Italiaanse, Spaanse en Deense markten te verlaten. Het management van Gorillas België ontkent aan onze redactie dat er een beslissing is genomen. “We zijn momenteel ons portfolio aan het beoordelen en zullen voor de vier landen in kwestie beslissen wat te doen nadat we alle strategische opties hebben geanalyseerd”, zegt PR-baas bij Gorillas Jeroen Vermeer in een reactie aan HLN.

0 reacties

 1. Rentelasten op federale schuld zullen volgend jaar voor eerst in lange tijd stijgen

  Rentelas­ten op federale schuld zullen volgend jaar voor eerst in lange tijd stijgen

  De nieuwe en hogere interestvoeten hebben het Federaal Agentschap van de Schuld zijn verwachtingen op enkele maanden tijd danig doen bijstellen. Het ziet er nu naar uit dat de rentelasten op de federale schuld al in 2023 voor het eerst in lange tijd weer zullen stijgen. Dat heeft het agentschap maandag te kennen gegeven bij de presentatie van zijn jaarverslag 2021. Staatssecretaris voor Begroting Eva De Bleeker (Open Vld) ziet in de stijgende rentelasten een extra argument om de structurele uitdagingen van ons land aan te pakken.
 2. In 10 minuten boodschappen aan huis: hoe werkt het? Is het echt zo snel? En is het winstgevend?
  PREMIUM

  In 10 minuten boodschap­pen aan huis: hoe werkt het? Is het echt zo snel? En is het winstge­vend?

  Geen koriander meer in huis om je heerlijke gerecht af te werken? Of onverwacht bezoek op komst zonder dat je nog een hapje of een drankje in huis hebt? Bestellen via de smartphone en tien minuten later staat een fietskoerier met je boodschappen voor de deur. Dat is de belofte van Gorillas. De Duitse ‘flitsbezorger’ is sinds anderhalve maand actief in ons land en verovert aan een rotvaart Europa. Wij namen de proef op de som... en jawel, na 9 minuten stond onze bestelling voor de deur. “Natuurlijk is dit een bedreiging voor de klassieke supermarkt.”
 1. Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
  Spaargids.be

  Zieken­fonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzeke­ring aangewezen?

  De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.