Margot Cloet van Zorgnet-Icuro: "Wij zijn al jaren vragende partij voor meer flexibilisering van de personeelsnormen in de ouderenzorg. We zijn dan ook tevreden met deze maatregel."
Volledig scherm
Margot Cloet van Zorgnet-Icuro: "Wij zijn al jaren vragende partij voor meer flexibilisering van de personeelsnormen in de ouderenzorg. We zijn dan ook tevreden met deze maatregel." © Wouter Maeckelberghe

Flexibele personeelsinzet in woonzorgcentra: “Het zal zorgkundigen broodnodige ademruimte geven”

Naast het Actieplan (zij-)instroom neemt minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) nog een aantal maatregelen om de personeelstekorten in de zorg terug te dringen. Zo wordt het voor woonzorgcentra makkelijker om logistiek personeel aan te nemen.  Zorgnet-Icuro is tevreden met die beslissing: “Het zal de verpleegkundigen en zorgkundigen meer ademruimte geven om hun echte zorgtaken uit te voeren.”

 1. “Boosterprikken hebben nu al effect”: in Vlaamse woonzorgcentra daalt aantal nieuwe uitbraken
  PREMIUM

  “Booster­prik­ken hebben nu al effect”: in Vlaamse woonzorg­cen­tra daalt aantal nieuwe uitbraken

  Een bemoedigend signaal uit de Vlaamse woonzorgcentra. De vierde golf laat zich er wel voelen, maar het aantal uitbraken blijft nu al twee weken stabiel. Met dank aan de boostervaccins voor bewoners? “We mogen niet te vroeg juichen, maar dit is een opsteker”, klinkt het bij de koepel van private woonzorgcentra. “Alleen jammer dat ons personeel pas deze week de derde prik zal krijgen. Kon dat echt niet vroeger?”
 2. Gezocht: vrijwilligers om met kwetsbare groepen op vakantie te trekken. “Een kind dat van vader een Jupiler-vlag meekrijgt als slaapzak, dat is toch even slikken”
  PREMIUM

  Gezocht: vrijwilli­gers om met kwetsbare groepen op vakantie te trekken. “Een kind dat van vader een Jupiler-vlag meekrijgt als slaapzak, dat is toch even slikken”

  De vraag naar vakanties voor kinderen en jongeren is groter dan het aanbod. Door een teruglopend aantal vrijwilligers nijpt het vooral bij vakanties en kampen voor kwetsbare doelgroepen. Een aantal kinderen zullen niet op vakantie kunnen vertrekken, aldus Rode Kruis-Vlaanderen. “Als die kinderen je bij het afscheid met tranen in de ogen een knuffel geven, weet je waarom je het doet”, getuigt vrijwilliger Xander Cottens.
 1. Op zijn 17de al betrokken bij dodelijke steekpartij, nu zelf in levensgevaar: beruchte Yassin B. (28) kan niet uit de problemen blijven
  PREMIUM

  Op zijn 17de al betrokken bij dodelijke steekpar­tij, nu zelf in levensge­vaar: beruchte Yassin B. (28) kan niet uit de problemen blijven

  Op het Groeningerplein in hartje Borgerhout is zaterdagavond rond 22 uur een zwaar incident gebeurd tussen de zaakvoerder van een nieuwe snackbar en een kennis. Het incident escaleerde waarop iemand een mes trok en Yassin B. (28) neerstak. De man werd geraakt in de buik en is in levensgevaar afgevoerd naar het ziekenhuis. Nog twee anderen raakten lichtgewond. Het zwaargewonde slachtoffer kwam al talloze keren in contact met het justitie. Een reconstructie van zijn turbulente leven.
  Antwerpen, Borgerhout
 2. Rapport-Mussche volstaat om ‘golden boy’ aan de kant te schuiven: wat weten we over ontslag Plopsa-CEO Steve Van den Kerkhof?

  Rap­port-Mus­sche volstaat om ‘golden boy’ aan de kant te schuiven: wat weten we over ontslag Plop­sa-CEO Steve Van den Kerkhof?

  Studio 100 schuift Steve Van den Kerkhof (48) aan de kant als CEO van Plopsa, één maand na getuigenissen over een toxische werkcultuur en grensoverschrijdend gedrag. Het personeel van de pretparkengroep krijgt dat nieuws vandaag te horen, maar het lekte al uit. Er zou bovendien nog een ontslag van iemand uit de Plopsa-top in de lucht hangen, klinkt het bij een goedingelichte bron. Van den Kerkhof zelf ontkent dat er een akkoord is over zijn ontslag.