.
Volledig scherm
PREMIUM
. © rv

Fitnessgoeroe van de sterren blijkt corrupte bordeelhoudster: “Betaalden klanten niet, dan volgde een telefoontje naar hun vrouw”

Als ‘de Nederlandse Evy Gruyaert’ kreeg ze iedereen aan het bewegen. Margretha van de L. (46) maakte bij onze Noorderburen naam en faam als fitnessgoeroe en begeleidde op televisie tientallen sterren in hun queeste naar een fitter en slanker leven. Vandaag zit ze in een Belgische cel, op verdenking van illegale prostitutie, mensenhandel en uitbuiting in haar escortbureau in Retie. Daar regeerde ze als corrupte bordeelhoudster: “Klanten werden afgeperst. Betaalden ze niet, dan volgde een telefoontje naar hun vrouw of werkgever.”

15 reacties

 • johanneke li

  2 jaar geleden
  ik denk dat het wel omgekeerd is dan de andere lezers denken; de klanten betaalden voor hun genot, maar moesten achteraf meer betalen dan het oorspronkelijke bedrag onder dreiging van dat hun vrouw zou gebeld worden, en dat is dan wel afpersing!
 • Pieter Verhulst

  2 jaar geleden
  Ondernemerschap. Die zal niet achter subsidies hengelen.
 • Robin Van Camp

  2 jaar geleden
  Dit is geen afpersing. Als je een factuur niet betaald, dan krijg je toch ook een aanmaning. Wat is dan het verschil?
 • Emanuel de Landheer

  2 jaar geleden
  Is dit afpersing? Ik denk het niet! Als je niet betaald voor prestaties dan ben je een fraudeur! Of zitten er top politiekers tussen de klanten misschien die niet wilden betalen? Wordt vervolgd.
 • Tom Vandensavel

  2 jaar geleden
  Lol, daar heeft ze wel gelijk in, wie niet betaalt dan maar bellen!
 1. Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alternatief als sinterklaasgeschenk of kerstcadeau?
  Tweakers

  Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alterna­tief als sinter­klaas­ge­schenk of kerstca­deau?

  Hoop je op een iPhone 14 in je schoentje of onder de kerstboom? Dan ben je er waarschijnlijk aan voor de moeite. Wil je toch nog voor het jaareinde een mooi toestel van Apple uitpakken, dan vormt de veel sneller verkrijgbare iPhone 13 mogelijk een alternatief. Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers plaatst beide modellen naast elkaar.
 2. PROMOJAGERS SUPERTIP. Hier krijg je grote kortingen op producten die bijna vervallen: “Parelhoen gekocht voor 0,50 euro in plaats van 12,5 euro”
  14

  PROMOJA­GERS SUPERTIP. Hier krijg je grote kortingen op producten die bijna vervallen: “Parelhoen gekocht voor 0,50 euro in plaats van 12,5 euro”

  Heel wat supermarkten trekken de kaart van zero waste. Ze geven stevige kortingen op producten die bijna vervallen om zo weinig mogelijk verloren te laten gaan. Daardoor kan je indrukwekkende koopjes doen. “Het onderwerp is deze week zeer populair in onze community", vertelt Gunther Devisch, beheerder van Promojagers België. Zo kwamen er honderden reacties op een post van Sam die vertelde hoe hij bij Lidl parelhoen kocht voor 0,50 euro in plaats van 12,50 euro.
 3. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.