20 januari 2021: sporters met mondmasker in een fitnesscentrum in de Spaanse stad Valencia.
Volledig scherm
20 januari 2021: sporters met mondmasker in een fitnesscentrum in de Spaanse stad Valencia. © EPA

Fitnessbranche eist duidelijkheid: “Kan niet dat enkel sectoren die naar rechtbank stappen, mogen denken aan heropening”

De fitnesssector eist meer duidelijkheid over wanneer de sector opnieuw de deuren mag openen. Dat meldt branchefederatie Fitness.be in een persbericht. Volgens de sectororganisatie liggen de protocollen voor een veilige heropening al klaar, maar werden die niet eens besproken op het meest recente overlegcomité. Dit terwijl contactberoepen wel opnieuw de deuren mogen openen. “Blijkbaar gelden er verschillende regels voor verschillende sectoren”, klinkt het.

12 reacties

 • Jaak Casteleyn

  2 maanden geleden
  De resultaten door sporten, fitness en sociaal contact op gebied van gezondheid mogen zeker niet worden onderschat, “een gezonde geest in een gezond lichaam” kan beter zijn dan het duurste medicijn trouwens sportende mensen hebben minder last van allerlei kwalen in vergelijking met in de zetel hangende onbeweeglijke personen en worden een stuk ouder.
 • Billy Verachtert

  2 maanden geleden
  Logisch toch
 • Dirk Boodts

  2 maanden geleden
  Voor niet-ondernemers is het gemakkelijk om te zeggen: nog even volhouden of andere onzin. Toen alles terug open mocht in juni was er in juli en augustus totaal geen stijging van de cijfers. Stel je voor. Pas eind september. Dan gemakshalve maar sluiten wat niet essentieel is.
 • Luc Gorrebeeck

  2 maanden geleden
  Veel te dicht op elkaar geplakt in die centra !
 • Paul Philippaerts

  2 maanden geleden
  Fitness kan pas open als iedereen gevaccineerd is. Daar zit toch iedereen constant met zijn handen aan die toestellen en al de rest. En er wordt bij basic fit bvb s'avonds ontsmet. En dat moet je dan nog geloven. Fitness de meest onveilige plaats die je je kan indenken.
 1. Kleine zelfstandigen trekken aan alarmbel: “Enige vooruitzicht voor ons is het uitzicht op faillissement”

  Kleine zelfstandi­gen trekken aan alarmbel: “Enige vooruit­zicht voor ons is het uitzicht op faillisse­ment”

  Federaties van de horeca, beautysector, eventsector en de foorkramers hebben woensdag in de Commissie Economie van de Kamer aan de alarmbel getrokken. Ze vragen perspectief en duidelijkheid over heropening en waarschuwen voor een golf aan faillissementen. “Het enige vooruitzicht voor ons is het uitzicht op faillissement. Het is hoog tijd dat we hulp krijgen en gehoord worden.”µ
 2. Ministerieel besluit gepubliceerd: dit zijn de definitieve maatregelen die gelden vanaf zaterdag 13 februari

  Ministeri­eel besluit gepubli­ceerd: dit zijn de definitie­ve maatrege­len die gelden vanaf zaterdag 13 februari

  Het Ministerieel Besluit over de maatregelen die het Overlegcomité vrijdag heeft aangekondigd, is in het Belgisch Staatsblad gepubliceerd. Er zijn een aantal lichte versoepelingen op komst: vakantieparken mogen eerst opnieuw open, gevolgd door kappers, dierenparken en tenslotte ook de andere niet-medische contactberoepen. De mondmaskerplicht wordt dan weer aangescherpt: vanaf 13 februari is het verboden om een sjaal, bandana of mondmasker met ventiel te dragen.
 1. Kan Eddy Planckaert in één slag nagel in blok hout kloppen?
  Play
  De Omgekeerde Wereld

  Kan Eddy Planckaert in één slag nagel in blok hout kloppen?

 2. Brandbaar snoep op een taart vol vuurwerk? Slécht idee!
  Play

  Brandbaar snoep op een taart vol vuurwerk? Slécht idee!