Voor mensen met weinig tijd die toch wat willen sporten, is er nu een nieuwe fitnessrage. Twintig minuten per week ga je er sporten. Je doet dat in slowmotion in een koele ruimte van zeventien graden zodat je bijna niet zweet. De trend komt uit Amerika, maar in pakweg Nederland zijn er al 51 centra.

Fit in twintig minuten! Kan het?

 1. Volgende week kwart minder vaccinaties na één weekje van versnellen: “Een processie van Echternach? Janssen kan problemen met AstraZeneca compenseren”
  PREMIUM

  Volgende week kwart minder vaccina­ties na één weekje van versnellen: “Een processie van Echternach? Janssen kan problemen met AstraZene­ca compense­ren”

  In Vlaanderen worden volgende week in totaal 97.117 nieuwe inentingen met coronavaccins gepland. Dat is een kwart minder dan de 130.000 die er deze week worden gezet. Nochtans beloofde Dirk Ramaekers, hoofd van de taskforce vaccinaties, vorige week nog dat de versnelling was ingezet. De vaccinatiestrategie lijkt momenteel een processie van Echternach. In nauwelijks twee weken is ons land inzake aantal vaccinaties afgegleden van de subtop naar de achterste gelederen van het Europese peloton. Maar die versnelling komt er, belooft Ramaekers. Hij legt uit hoe.
 2. Greenpeace stelt Vlaamse regering in gebreke voor slechte waterkwaliteit in landbouwgebied

  Greenpeace stelt Vlaamse regering in gebreke voor slechte waterkwali­teit in landbouwge­bied

  Greenpeace België heeft deze ochtend een ingebrekestelling gestuurd naar Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) omdat de waterkwaliteit in landbouwgebied jaar na jaar verslechtert. “Onze Europese doelstellingen komen in het gedrang. Het beleid moet de wortels van het probleem aanpakken, zoals onze veel te grote veestapel”, zegt de milieuorganisatie. Demir bevestigt dat de waterkwaliteit in landbouwgebied al jarenlang problematisch is.
 1. Boot lijkt boven de zee te zweven. Hoe is dat mogelijk?
  Play

  Boot lijkt boven de zee te zweven. Hoe is dat mogelijk?

 2. Verkeersagressie loopt uit de hand: bestuurder trekt wapen
  Play

  Verkeers­agres­sie loopt uit de hand: bestuurder trekt wapen