AP
Volledig scherm
© AP

Fiscus viseert 130 Belgen in Monaco

De Bijzondere Belastinginspectie voert onderzoeken naar 130 Belgen die mogelijk veinzen dat ze in het belastingparadijs Monaco wonen. Het is de eerste keer dat de fiscus op zo'n schaal data verzamelt om verdachte 'vertrekken' naar Monaco te ontdekken. Dat schrijft De Tijd vandaag.

25 reacties

 • Yves Danckaert

  5 maanden geleden
  Waar ze een voorstel krijgen, een beetje betalen en gewoon mogen verder doen.
 • Gerd Peeters

  3 jaar geleden
  Als ze eens beginnen met de bevolking terug rente te geven hè, inplaats van alles in eigen zak te steken.
 • vanaeken jokke

  5 jaar geleden
  De prestaties van Crombez nen inspecteur van bbi op een zijspoor zetten Tommeke om De Gucht zijn aandelen met voorkennis verkocht niks in de weg te leggen.Van rijke vrienden blijf je af.
 • josep duhamel

  5 jaar geleden
  ik ken er eentje met een villa in toscane, verdiend met niksen en zeveren in het europees parlement
 • Tom Faes

  5 jaar geleden
  Van de gewone mensen weer wat meer afpakken is veel gemakkelijker. Daar is nva voorstander van . Van rijke vrienden blijf je af !
 1. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
 2. Crevits trekt 6,4 miljoen euro uit voor internaten die naar Welzijn verschuiven

  Crevits trekt 6,4 miljoen euro uit voor internaten die naar Welzijn verschui­ven

  Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits maakt nog dit schooljaar 6,4 miljoen euro vrij voor betere zorg en ondersteuning in enkele internaten die van Onderwijs naar Welzijn verschuiven. Het gaat concreet om de medisch-pedagogische instituten (MPI's) van het GO! die verbonden zijn aan een school voor buitengewoon onderwijs en om internaten met permanente openstelling (IPO) die aansluiten bij de jeugdhulp. In die internaten zitten meer dan 500 leerlingen.