Volledig scherm
© REUTERS

Fiscus verleent maaltijdkoeriers uitstel voor belastingaangifte

binnenlandKoeriers die vorig jaar maaltijden hebben bezorgd voor Deliveroo of Uber Eats, hebben van die platformen nog steeds geen fiscale fiche van hun inkomsten in 2018 ontvangen. Omdat ze daardoor hun belastingaangifte niet correct kunnen invullen, heeft de Federale Overheidsdienst (FOD) Financiën beslist hen uitstel te verlenen tot 30 augustus. Dat schrijft De Standaard en is ook te lezen op de website van de FOD Financiën.

 1. Situatie in woonzorgcentra wordt ernstiger: “17 procent van de Vlaamse rusthuizen heeft minstens 1 Covid-geval"

  Situatie in woonzorg­cen­tra wordt ernstiger: “17 procent van de Vlaamse rusthuizen heeft minstens 1 Co­vid-ge­val"

  De Belgische coronacijfers stijgen razendsnel én over de hele lijn: niet alleen het aantal besmettingen neemt toe, ook het aantal nieuwe hospitalisaties stijgt en de situatie in woonzorgcentra wordt ernstiger. “De stabiliserende trend die we vorige week zagen in de Waalse woonzorgcentra is opnieuw ontspoord”, zo zei viroloog Steven Van Gucht tijdens de persconferentie van de Crisiscel.
 2. Paulette was 16 tijdens WOII: "Liever de oorlog dan corona, toen was er tenminste nog sociaal contact"
  PREMIUM

  Paulette was 16 tijdens WOII: "Liever de oorlog dan corona, toen was er tenminste nog sociaal contact"

  Ze vormen de beide uiteinden van een viergeslacht. Tussen hen ligt bijna een gemiddeld mensenleven. Maar toch delen Paulette Deprez (volgende week 91) en Fran Van Houdenhove (16) hetzelfde momentum. De ene was zestien in WOII, de andere ís zestien in de coronacrisis. Dubbelgesprek tussen overgrootmoeder en achterkleindochter over even verwarrende tienertijden: "Tijdens de oorlog was er tenminste nog sociaal contact", zegt overgrootmoeder Paulette ferm.