Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Fiscus twee keer in de fout: controleur die zelf fraudeerde, moet opnieuw aangenomen worden

De FOD Financiën moet een belastingcontroleur die zelf fraude pleegde, en daarom ontslagen werd, opnieuw aanwerven. De overheid wachtte te lang om een tuchtprocedure op te starten, én zondigde tegen de taalwet. Twee blunders, waarvoor Financiën wordt teruggefloten door de Raad van State.

23 reacties

 • Emiel Van Roost

  2 maanden geleden
  In Belgie kan echt veel he, een frauderende controleur die terug moet aangenomen worden, een straf land.
 • José Lippens

  2 maanden geleden
  Hoe meer wetten, hoe groter de gaos. Men ziet de bomen niet meer in het bos. De federale regering die hoofdzakelijk uit Walen (democratie ten top) bestaat is het normaal dat men geen Nederlands kent.
 • marnick dedier

  2 maanden geleden
  en de boer hij ploegde voort, wat houdt die kerel tegen om opnieuw te beginnen, maar als ik vergeet iets aan te geven in mijn belastingformulier krijg ik wel een boete
 • Emiel Van Roost

  2 maanden geleden
  Lijkt een beetje op een beerput., Maar ja hier is veel mogelijk op gebied van sjoemelen.
 • Luc Vandeplas

  2 maanden geleden
  Straffe verhalen maar minstens ook dat de hiërarchische overste niet beschikt over het vereiste bewijs van taalkennis van de andere landstaal?? Een leidinggevend persoon dan nog wel? Hoe is die aan zijn promotie geraakt dan? Als ambtenaar moet je voor het minste een taalexamen afleggen...
 1. Parket vraagt opheffing parlementaire onschendbaarheid van Sihame El Kaouakibi

  Parket vraagt opheffing parlemen­tai­re onschend­baar­heid van Sihame El Kaouakibi

  Maandag zal het Vlaams Parlement beslissen over de parlementaire onschendbaarheid van Sihame El Kaouakibi. Dat weet de onderzoekscel van VTM NIEUWS en HLN. De Commissie voor de Vervolgingen zal er maandag moeten beslissen of El Kaouakibi voor de Raadkamer mag komen of niet. Gisteren stuurde het Antwerpse Parket-Generaal een brief naar parlementsvoorzitter Liesbeth Homans met de vraag de onschendbaarheid op te heffen.
 2. Het Steen in Antwerpen wint Onroerenderfgoedprijs 2022 ondanks felle kritiek
  Antwerpen

  Het Steen in Antwerpen wint Onroeren­derf­goed­prijs 2022 ondanks felle kritiek

  Het Steen in Antwerpen heeft de Onroerenderfgoedprijs 2022 gewonnen. Opvallend, gezien de nieuwe moderne grijze aanbouw aan het iconische gebouw eerder felle kritiek opwekte. “De herbestemming van het Steen zorgt dat het gebouw een nieuw elan heeft gekregen. Het monument is nu op laagdrempelige wijze open voor iedereen, ook voor de minder mobiele bezoeker”, zei Matthias Diependaele, Vlaams minister van Onroerend Erfgoed, vrijdagavond tijdens de uitreiking.