epa
Volledig scherm
© epa

Fiscus opent jacht op fraude met elitepaarden

De Bijzondere Belastinginspectie gaat van fraude met elitepaarden een prioriteit maken. Dat melden de kranten van Mediahuis vandaag. "De exacte waarde van een toppaard is moeilijk te bepalen. Net dat laat ruimte voor misbruiken", zegt de fiscus.

 1. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.
 2. Staatssecretaris Sammy Mahdi stelt actieplan voor om asielzoekers aan het werk te krijgen

  Staatsse­cre­ta­ris Sammy Mahdi stelt actieplan voor om asielzoe­kers aan het werk te krijgen

  Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) en minister van Werk Hilde Crevits (CD&V) hebben woensdag een actieplan voorgesteld om asielzoekers aan het werk te krijgen. Het plan ‘Asielzoeker zoekt match’ moet inzetten op de activering van asielzoekers, tijdens de procedure van asiel. Het plan werd dinsdag voorgesteld bij Westvlees in Staden, waar al wordt samengewerkt met asielzoekers voor knelpuntberoepen.
 3. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.