Vlnr: HR-adviseur Wendy Loockx, onderaannemer Tom Aerts, elektricien Werner Vermeylen, vertegenwoordiger Frederik Leyts en technisch manager Luc Coninckx.
Volledig scherm
PREMIUM
Vlnr: HR-adviseur Wendy Loockx, onderaannemer Tom Aerts, elektricien Werner Vermeylen, vertegenwoordiger Frederik Leyts en technisch manager Luc Coninckx. © Photonews, rv

Fiscus heeft eindafrekening coronawerklozen klaar: “Plots moet ik 2.600 euro méér opleggen en dat geld heb ik gewoon niet”

De rekening van corona voor werknemers die tijdelijk werkloos waren, komt hard binnen. Doordat de bedrijfsvoorheffing verlaagd werd van 26,75% naar 15%, was de werkloosheidsuitkering hoger dan normaal. Maar nu de belastingaangiftes moeten gedaan worden en tax-on-web is opengegaan, blijkt dat heel wat mensen een pak geld moeten bijbetalen. Deze vijf Vlamingen getuigen over hoeveel geld het gaat en hoe hard dat aankomt.

284 reacties

 • eric loyens

  1 maand geleden
  Das het verschil met de zelfstandige zij 4000 netto jij 1700 brutto daarmee gepaard een flinke belastingsbrief wanneer gaat de gewone man eens op het straat komen om deze diefstallen te stoppen
 • Rony scheerlinckx

  1 maand geleden
  Het is allemaal begonnen vanaf de nva aan roer is gekomen werken tot 67 jaar zei BDW anders kunnen we de pensioenen niet blijven betalen ,die partij hebben de gewone mens belogen en bestolen wie anders klapt liegt
 • Argus Vercauteren

  1 maand geleden
  We zijn wereldkampioen in het betalen van belastingen/taksen. Wie alleenstaand (vooral zonder kinderen) is, mag het meest afdragen en dan nog kampen ze met een begrotingstekort(??). Cadeaus zijn er enkel voor multinationals, banken.. Als dank sluizen deze grootverdieners hun winsten (fraude) door naar belastingparadijzen. Volgens Open Vld bestaat gratis niet: jawel, maar de voorwaarde is dat je een grootverdiener bent. N-VA heeft de loonwetgeving hervormd in het voordeel van de werkgever ;-)
 • Jan Van Rompaey

  1 maand geleden
  Ik noem dat boerenbedrog. De mensen in de waan laten dat ze een hoge vergoeding krijgen, die ze later met 2 handen terug stelen !
 • Thierry Vansweevelt

  1 maand geleden
  Ik beb gelukkig niet lang coronawerkloos door overmacht geweest, maar euh ik was wel mijn job kwijt en kreeg nadien geen uitkering want ik had nog niet lang genoeg gewerkt... gelukkig krijg ik wel terug van de belastingen omdat ik altijd veel bedrijfsvoorheffing laat afnemen. Zo betaal je uw personenbelasting op voorhand. Je verdient wel wat minder doorheen het jaar. En beste mensen, sparen is superbelangrijk. Probeer het, ook al is het maar 10 euro per week!
 1. De Croo waarschuwt voor varianten en benadrukt volledige vaccinatie: "We moeten voorzichtig blijven, tweede prik is heel belangrijk”

  De Croo waarschuwt voor varianten en benadrukt volledige vaccinatie: "We moeten voorzich­tig blijven, tweede prik is heel belangrijk”

  De vaccins werken goed en de mensen in de vaccinatiecentra doen ontzettend belangrijk werk. Maar we moeten voorzichtig blijven voor de andere varianten van het coronavirus en daarom is de tweede prik van het vaccin enorm belangrijk. Dat heeft premier Alexander De Croo (Open Vld) gezegd op de persconferentie na het Overlegcomité. Ook alle experten zeggen in koor dat het opletten geblazen blijft voor de meer besmettelijke Deltavariant.