Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Fiscus eist 100 miljoen euro van Belgen die doen alsof ze in Monaco wonen

De Bijzondere Belastinginspectie (BBI) heeft sinds vorig jaar al 147 dossiers geopend van Belgen die doen alsof ze in Monaco wonen om te genieten van de belastingvoordelen die daarmee gepaard gaan. Dat schrijft De Tijd vandaag. De fiscus claimt al 99,6 miljoen euro aan belastingen van Belgen die "domiciliefraude" plegen.

221 reacties

 • Leo Remant

  2 jaar geleden
  Wanneer gaan ze geld eisen van die graaiers in de regering en parlement ? 14000 euro krijgen om niets te doen ? En nog wat postjes erbij ?
 • Filip Vanlaeken

  2 jaar geleden
  Waarom bestaan er zelfs binnen Europa van die foefelstelsels ? Ierland, Luxemburg, Nederland dn België zelf voor bedrijven, monaco, portugal voor personen. Schaf dat toch af.
 • Leopold Vanhoof

  2 jaar geleden
  En wanneer en vooral hoeveel gaat de overheid daar van terug zien. Ik denk dat wij dat nooit zullen weten of misschien weten we het nu al. Fraude loont immers in dit land.
 • alfons vanwetswinkel

  2 jaar geleden
  Er is één groot probleem NV-A en open VLD. gaan die ambtenaren op de vingers tikken want zij geven de rijken vrijgeleide om de belastingen hier te ontlopen.Alleen de werkende klasse wordt hier zwaar onder vuur genomen,het zal er niet op beteren ondanks de kiesstemming draait deze groep er voorop.
 • Dan Midden

  2 jaar geleden
  kunnen ze dat ook toepassen op belgische EU politici die in Italie wonen?