Filosoof Ignaas Devisch
Volledig scherm
Filosoof Ignaas Devisch © Wouter Van Vooren/Photo News

Filosoof Ignaas Devisch kritisch voor vaccinatiestrategie: “Zwaar offer om aan jongeren te vragen om nog tot in najaar op vaccin te wachten”

Volgens Ignaas Devisch zijn er enkele zaken misgelopen bij de voorbereiding van het ethisch advies over de vaccinatievolgorde. De keuze wie als eerste aan de beurt moet komen, is té snel genomen, vindt de hoogleraar medische filosofie aan de UGent die tevens lid is van de Hoge Gezondheidsraad die de volgorde heeft opgesteld.

83 reacties

 • Jan Van de Velde

  3 weken geleden
  De Hoge Gezondheidsraad (HGR) is een adviesorgaan. Zijn leden moeten loyaal zijn met het gegeven advies of ontslag nemen. Zij moeten als staatsburger ook weten dat de HGR 'adviseert' en dat de politicus 'moet' beslissen en dat het daarbij in zijn macht een advies al dan niet te volgen. Beslissen houdt altijd het risico in zich te vergissen. Alleen vergissingen die geen redelijk denkend mens zou maken, zijn volgens de wet ontoelaatbaar. De toestand inzake corona? We doen het beter dan de buren.
 • Elfride Van Overloop

  3 weken geleden
  Ik vind dat jongeren voor de ouderen in aanmerking zouden moeten komen. Zij zijn de toekomst van de maatschappij en hebben nood aan een normale socio-kulturele ontwikkeling. Door hen te laten wachten tot de laatsten gaat er volgens mij heel veel van dat jonge potentieel verloren, doordat hen een deel van hun normale ontwikkeling in de kiem wordt gesmoord en daardoor een groot deel van die jongeren in een permanente depressie geraken of ontmoedigd worden.
 • Ben Wilmsen

  3 weken geleden
  Aan de mensen die hier hun gal spugen over de jongeren. Ikzelf ben 37 jaar , nog redelijk jong dus. Ik zou direct men vaccin afstaan aan wie het echt nodig heeft , waarschijnlijk een oude mens of iemand met een contactberoep. Dat is de manier van beschermende vaccinaties. Als je je puur op de economie richt , dan denk ik dat er veel anders gaat worden gevaccineerd . Dus onze regering heeft voor het eerste gekozen . Wat is in godsnaam het probleem
 • Bart Van Ransbeeck

  3 weken geleden
  is een prima strategie, want beter ouderen die sterven van bijwerkingen dan jongeren, en dan kunnen we op tijd stoppen zoals t normaal in studies loopt , als de bijwerkingen aktief worden zoals anafilactische shocks...nooit eerder is er een messenger RNA ingespoten in een mens , dit is geen vaccin, voor een filosoof zou hij toch zich beter moeten informeren als hij een opinie over iets schrijft, remember wat Witgenstein hierover zei he
 • Odilon Van Pimperzele

  3 weken geleden
  Elke dag sterven er tientallen ouderen in rusthuizen door het corona virus, ze zijn niet meer mobiel en zich eigenhandig verplaatsen kan niet meer. Wie is hier verantwoordelijk voor, leg dat maar eens uit met een filosofisch statement.
 1. Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeelde (van 150 tot 650 euro)
  Multimedia

  Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeel­de (van 150 tot 650 euro)

  Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs.
 1. Vulkaan Etna spuwt opnieuw lava uit
  Play

  Vulkaan Etna spuwt opnieuw lava uit

 2. "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafdeling in Egyptisch ziekenhuis
  Play

  "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafde­ling in Egyptisch ziekenhuis