Ja, kinderen kunnen soms heel moeilijke vragen stellen, zegt filosoof Ignaas Devisch. "Maar als ouder moet je geen schrik hebben van zo'n gesprek."
Volledig scherm
PREMIUM
Ja, kinderen kunnen soms heel moeilijke vragen stellen, zegt filosoof Ignaas Devisch. "Maar als ouder moet je geen schrik hebben van zo'n gesprek." © Getty Images

Filosoof geeft eerste hulp bij ‘onmogelijke’ vragen van kinderen: “Begin met te zeggen dat je het zelf niet weet”

"Waarom doen mensen elkaar pijn?" "Is er leven na de dood?” "Wat is de zin van dit alles?" Kinderen overvallen volwassenen maar wat graag met de moeilijkste vragen, en liefst op de meest onmogelijke momenten. Een gepast antwoord vinden is niet eenvoudig, maar het eerste kinderboek van filosoof Ignaas Devisch (50) kan zeker helpen.

1 reactie

  • Gerard Braeckmans

    2 jaar geleden
    “Begin met te zeggen dat je het zelf niet weet” mogen ze ook bij volwassenen doen ipv te gissen en de mensen iets wijs te maken.
  1. Zeven op de tien Vlamingen vinden het moeilijk motorrijders tijdig op te merken

    Zeven op de tien Vlamingen vinden het moeilijk motorrij­ders tijdig op te merken

    Zeven op de tien Vlaamse autobestuurders vinden het moeilijk om motorrijders op de weg tijdig op te merken. Omdat het voorjaar voor veel motorrijders het moment is om zich weer op de baan te begeven, roepen de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) en Vlaams minister voor Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open Vld) automobilisten in een nieuwe campagne op om te "kijken kijken" en zo elke motorrijder te zien.