Eerste ondervoorzitter van het Vlaams Parlement Filip Dewinter op een archiefbeeld.
Volledig scherm
Eerste ondervoorzitter van het Vlaams Parlement Filip Dewinter op een archiefbeeld. © Photo News

Filip Dewinter opent parlementair jaar door ontslag El Kaouakibi te vragen

Eerste ondervoorzitter van het Vlaams Parlement Filip Dewinter (Vlaams Belang) vroeg tijdens de opening van de parlementaire zitting vandaag meteen dat voormalig Open Vld-politica El Kaouakibi ontslag neemt. “Ons parlement verdient beter”, aldus Dewinter.

131 reacties

 • Jo Van den Breen

  3 weken geleden
  Eigenlijk zou ieder Vlaams Parlementslid hier zijn ongenoegen moeten laten horen over de zaak Siham, ik vraag mij af, waar het eergevoel van de andere Vlaamse Parlementsleden is gebleven ? Het Parlement verliest hier compleet zijn geloofwaardigheid. Een gezamenlijke maatschappelijke afkeer is toch het minste wat men kon verwachten of vertegenwoordigt men hier, het gewone volk, de belastingbetalers niet meer ? Dit zegt veel over, hoe men de Vlaamse bevolking miskent.
 • Catherine MISTIAEN

  4 weken geleden
  Een parlementslid is geen werknemer van het parlement. Kan dus niet als dusdanig ontslagen worden. Maar er is misschien wel een andere oplossing: 'medische overmacht'. Dit is namelijk géén ontslag. In geval van medische overmacht, moet er géén ontslagpremie betaald worden.
 • Sylvain Helsen

  1 maand geleden
  Raadpleeg de complete Belgische en/of Vlaamse bevolking door het creëren van respectievelijk een Derde of een Tweede Kamer. Hiervoor moeten zich pakweg minstens 5000 burgers met stemrecht online aanmelden en aan de vergadering deelnemen. Maar wel geheel gratis. Eventuele maximale participatie houdt in: de complete bevolking. Dat laatste hoeft niet, maar kan wel. Het Parlement is niet de werkgever van de parlementsleden. Maar wel het volk. Dus moet het volk beslissen. Op deze manier kan dat.
 • Patrick De Smet

  1 maand geleden
  Deze moest al van dag 1 ontslagen zijn iedereen gelijk voor de wet als ik mijn baas oplicht op staande voet ontslagen en ook nog celstraf staat die boven de wet mischien
 • Jozef Van Schuerbeeck

  1 maand geleden
  De politici moeten dezelfde behandeling krijgen als de gewone bediende. Weg met het onbelastbaar bedrag, de niet bestrafte en heel langdurige afwezigheden die volledig betaald worden. Ook de enorme vergoedingen aan het einde van hun job moeten weg en het aantal volksvertegenwoordigers gehalveerd, de Senaat wordt afgeschaft en de Provincieraden mogen eens in vraag gesteld worden. Het bestuur van ons land is een enorm log monster dat veel te veel geld vreet.
 1. Sihame El Kaouakibi nog zeker tot eind november ziek thuis, met behoud van nettoloon van 5.700 euro: “Enkel voor postbode doet ze deur open”
  PREMIUM

  Sihame El Kaouakibi nog zeker tot eind november ziek thuis, met behoud van nettoloon van 5.700 euro: “Enkel voor postbode doet ze deur open”

  Voormalig Open Vld-parlementslid Sihame El Kaouakibi blijft al zeker tot eind november thuis, waar ze “enkel de deur nog opent voor de postbode”. Het ondertussen onafhankelijke parlementslid heeft een nieuw ziektebriefje ingediend bij het Vlaams Parlement, waardoor ze de komende maanden ook haar loon - 5.000 euro per maand - blijft behouden. Al kan daar binnenkort verandering in komen.
 1. Waalse transportgroep Jost schikt voor miljoenen met parket in onderzoek naar sociale fraude en mensenhandel

  Waalse transport­groep Jost schikt voor miljoenen met parket in onderzoek naar sociale fraude en mensenhan­del

  Het Waalse transportbedrijf Jost Group heeft een schikking met het federaal parket getroffen in het jarenlange onderzoek naar sociale fraude. Dat schrijft De Tijd. Jost zou zo'n 30 miljoen euro betalen. Het op twee na grootste transportbedrijf van ons land en enkele van zijn Roemeense en Slovaakse dochterondernemingen staan sinds 2015 centraal in een onderzoek naar sociale dumping en mensenhandel.