Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © © Marc De Roeck

Filezwaarte opnieuw gestegen in april in vergelijking met vorig jaar

In april 2021 zijn op de hoofdwegen in het Vlaams Gewest gemiddeld 443 kilometeruren file per werkdag vastgesteld. Daarmee ligt de filezwaarte bijna zeven keer hoger dan in april 2020, toen het om 65 kilometeruren ging. In vergelijking met april 2019 is er echter nog steeds sprake van een daling, blijkt uit gegevens van Statistiek Vlaanderen.

  1. DE GROTE PEILING. Kwart van Vlamingen zou voor Vlaams Belang stemmen, beste peiling in anderhalf jaar voor CD&V
    212

    DE GROTE PEILING. Kwart van Vlamingen zou voor Vlaams Belang stemmen, beste peiling in anderhalf jaar voor CD&V

    Een dik jaar voor de verkiezingen zou een kwart van de Vlamingen voor Vlaams Belang stemmen. N-VA wordt met 21,6% de tweede grootste partij en Vooruit sluit met 15,5% de top drie af. CD&V heeft met 11,8% haar beste peiling in anderhalf jaar, Open Vld duikt weer onder de symbolische grens van 10%. Dat blijkt uit de Grote Peiling van ‘Het Laatste Nieuws’, ‘VTM NIEUWS’, RTL en ‘Le Soir’. Bart De Wever is opnieuw de populairste politicus van Vlaanderen.
  2. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
    Livios

    Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

    Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
  1. Vlaanderen legt lat hoog: 35.000 publieke laadpunten tegen 2025 (en dat is zeven keer meer dan nu)
    PREMIUM

    Vlaanderen legt lat hoog: 35.000 publieke laadpunten tegen 2025 (en dat is zeven keer meer dan nu)

    Wanneer elektrisch rijden de norm wordt, moet er voldoende laadinfrastructuur worden gecreëerd. In ons land zijn er momenteel 11.431 publieke laadpunten, waarvan 4.707 in Vlaanderen. Het aanleggen van bijkomende laadpunten lijkt geen probleem, maar waar moeten die allemaal komen? “Het is een debat dat vandaag nauwelijks wordt gevoerd maar daar kunnen we beter niet te lang meer mee wachten. Als sector ijveren we voor ‘laadpleinen’”, zegt Jochen De Smet van Avere Belgium.
  2. Actiegroep zet banden van 12 wagens in Gent plat: “Jouw SUV doodt! Je kan lopen, fietsen of het openbaar vervoer gebruiken”

    Actiegroep zet banden van 12 wagens in Gent plat: “Jouw SUV doodt! Je kan lopen, fietsen of het openbaar vervoer gebruiken”

    Verschillende eigenaars van SUV’s zijn slachtoffer geworden van vandalisme. De actie werd ondertussen opgeëist door ‘Tyre Extinguishers’, een actiegroep die terreinwagens uit het straatbeeld wilt zien verdwijnen. Eén van de slachtoffers reageert nu aan onze krant: “Er is een probleem met het klimaat en ik neem dan ook aan dat hun intenties nobel zijn. Ik vraag mij af of ze met hun actie wel hun doel bereiken.”
    Gent
  3. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
    Jobat

    De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

    Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.