Photonews
Volledig scherm
© Photonews

Files kosten gemiddeld Belgisch gezin al 1.151 euro per jaar

De enorme files op onze wegen kosten een gemiddeld Belgisch gezin van drie nu al zeker 1.151 euro, per jaar. In totaal bedraagt de economische schade voor ons land minstens 4,35 miljard euro. Dat blijkt uit een nieuwe analyse op basis van OESO-rapporten door Realty, organisator van de grootste vastgoedbeurs in België. 

54 reacties

 • Nawara nawashi

  4 jaar geleden
  Bovenstaande foto ziet men meer vrachtvervoer dan auto's. De helft vrachtwagens is niet voor ons bestemd. Weg dat vervoer. Was er vroeger ook niet, en was alles ook verkrijgbaar
 • Gino Denil

  4 jaar geleden
  De helft staat niet in de file. Dus het zal nog meer kosten voor die helft die wel in de file staat.
 • geert balliauw

  4 jaar geleden
  en de haven van antwerpen wil nog een nieuw dok saaftinghe dok met capaciteit van 7 milhoen TEU aanleggen zodat aantal containers kan stijgen van 10 naar 17 miljoen. Zelfs als men streefdoel haalt met binnenschipvaart en spoor zal het aantal vrachtwagens nog toenemen want die stijging kan niet opgevangen worden. Ze zijn daar zot geworden, zouden liefst snelweg uitsluitend voor vrachtwagens hebben en wij moeten dan maar met fiets en openbaar vervoer.
 • An Vanden Bossche

  4 jaar geleden
  De kostprijsberekening gaat alleen over de directe autokosten. Zij houdt geen rekening met de opportuniteitstkost: wat zouden al die mensen kunnen doen/maken indien ze niet in de files stonden? Ik ken verschillende mensen die hun werk opgegeven hebben om ver onder hun capaciteiten dichter bij huis te werken. De kosten voor allerlei leveringen, aannemers enz nemen ook sterk toe, waardoor we veel meer betalen dan nodig indien het verkeer efficiënt zou verlopen.
 • Verstappen Quinten

  4 jaar geleden
  Ik heb dat inderdaad ook eens uitgerekend maar kwam niet aan een zo hoog bedrag. Maar het verlies in tijd en ergernis neem ik terug door systematisch betaalde ziektedagen te nemen, dat kost de staat dubbel en dik, waar mogelijk zogezegd van thuis werken. Iedere vergadering die in Antwerpen centrum of Gent centrum of Brussel centrum is ga ik niet meer naar toe.
 1. Sihame El Kaouakibi vindt dat haar zaak afstraalt op mensen van kleur: “Symbooldossier dat stereotypen wil bevestigen”
  Play
  179

  Sihame El Kaouakibi vindt dat haar zaak afstraalt op mensen van kleur: “Symbool­dos­sier dat stereoty­pen wil bevestigen”

  De fraudezaak rond Sihame El Kaouakibi straalt ook negatief af op vrouwen en mensen van kleur, en in het bijzonder op mensen uit de Marokkaanse gemeenschap. Dat zegt El Kaouakibi zelf in een Instagrampost. De laatste tijd is ze zeer actief op het kanaal om vragen van haar volgers te beantwoorden. “Het doet me verdriet hoeveel aandacht en haat deze zaak oproept.”