De Antwerpse Ring in mei 2019. Dezelfde taferelen zien we nu weer, en het zal er de komende maanden niet beter op worden.
Volledig scherm
PREMIUM
De Antwerpse Ring in mei 2019. Dezelfde taferelen zien we nu weer, en het zal er de komende maanden niet beter op worden. © photo_news

Filedruk ligt nu al hoger dan voor de coronacrisis: “Als dit een voorbode is voor de komende maanden, dan hou ik mijn hart vast”

Maandagochtend stond in ons land 212 kilometer file. Dat gaf heel wat pendelaars de indruk dat het fileprobleem nog groter is dan voor de coronacrisis. Dat klopt ook voor de voorbije week: de filedruk lag tussen 30 augustus en 3 september 14% hoger dan in dezelfde week in 2019. Verkeersexperts waarschuwen dat het échte kantelmoment nog moet komen.

 1. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.
 2. Zo vermijd je een ‘stress-tember’ volgens psychologe Nina Mouton: “Het is oké als je kind geen zin heeft om terug naar school te gaan”
  PREMIUM

  Zo vermijd je een ‘stress-tem­ber’ volgens psychologe Nina Mouton: “Het is oké als je kind geen zin heeft om terug naar school te gaan”

  Het nieuwe schooljaar zit in de pijplijn. Waar de één niet kan wachten om opnieuw structuur te vinden, zou de ander het liefst in vakantiemodus blijven. En dat geldt voor zowel ouders als kinderen. Hoe zorg je ervoor dat jullie weekdagen stressloos verlopen, zeker nu we na anderhalf jaar weer iets meer terug naar ‘normaal’ gaan? En welke tips zijn er voor kinderen die voor het eerst de lagere of middelbare school trotseren? Psycholoog en gezinstherapeut Nina Mouton geeft advies om een valse start te vermijden.