De Antwerpse Ring in mei 2019. Dezelfde taferelen zien we nu weer, en het zal er de komende maanden niet beter op worden.
Volledig scherm
PREMIUM
De Antwerpse Ring in mei 2019. Dezelfde taferelen zien we nu weer, en het zal er de komende maanden niet beter op worden. © photo_news

Filedruk ligt nu al hoger dan voor de coronacrisis: “Als dit een voorbode is voor de komende maanden, dan hou ik mijn hart vast”

Maandagochtend stond in ons land 212 kilometer file. Dat gaf heel wat pendelaars de indruk dat het fileprobleem nog groter is dan voor de coronacrisis. Dat klopt ook voor de voorbije week: de filedruk lag tussen 30 augustus en 3 september 14% hoger dan in dezelfde week in 2019. Verkeersexperts waarschuwen dat het échte kantelmoment nog moet komen.

 1. Huisartsen bezorgd over haalbaarheid van testen tijdens verkoudheidsgolf en griepseizoen: experten stellen nieuw systeem voor
  Play

  Huisartsen bezorgd over haalbaar­heid van testen tijdens verkoud­heids­golf en griepsei­zoen: experten stellen nieuw systeem voor

  Er rolt een verkoudheidsgolf over ons land en dat zullen onze huisartsen geweten hebben. Ze worden overstelpt door patiënten met klachten die echter evengoed op een besmetting met het coronavirus kunnen wijzen. En dan moet het griepseizoen er nog aankomen. “De huisartsen zijn terecht bezorgd of het wel realistisch is om iedereen te blijven testen”, aldus viroloog Steven Van Gucht. “We hebben vanuit de wetenschappelijke adviesgroep dan ook aangedrongen op een nieuw testsysteem, dat ook al gebruikt wordt in het buitenland.”
 2. Zo vermijd je een ‘stress-tember’ volgens psychologe Nina Mouton: “Het is oké als je kind geen zin heeft om terug naar school te gaan”
  PREMIUM

  Zo vermijd je een ‘stress-tem­ber’ volgens psychologe Nina Mouton: “Het is oké als je kind geen zin heeft om terug naar school te gaan”

  Het nieuwe schooljaar zit in de pijplijn. Waar de één niet kan wachten om opnieuw structuur te vinden, zou de ander het liefst in vakantiemodus blijven. En dat geldt voor zowel ouders als kinderen. Hoe zorg je ervoor dat jullie weekdagen stressloos verlopen, zeker nu we na anderhalf jaar weer iets meer terug naar ‘normaal’ gaan? En welke tips zijn er voor kinderen die voor het eerst de lagere of middelbare school trotseren? Psycholoog en gezinstherapeut Nina Mouton geeft advies om een valse start te vermijden.