AP
Volledig scherm
© AP

File van vier kilometer op E17 richting Frankrijk door coronacontroles aan de grens

RekkemWie vanuit ons land naar Frankrijk rijdt, checkt voor vertrek best even de verkeerssituatie aan de grensovergangen. Het Vlaams Verkeerscentrum waarschuwt dat de controles op Frans grondgebied deze ochtend een file van 4 kilometer veroorzaken op de E17 van Gent naar Rijsel aan de Belgische kant van de grens bij Rekkem.

22 reacties

 • Filiep Tanghe

  2 jaar geleden
  En de slimme Franse rijden via Doornik Frankrijk binnen
 • pipo de clown

  2 jaar geleden
  Dat zijn voor 90 % mensen die gewend zijn hun boodschappen in Frankrijk te doen en onze politiekers moeten nu toch inzien dat steeds meer mensen door alle taksen en hoge belastingen steeds meer en vaker al hun inkopen in FR en NL doen.
 • Christophe Pawels

  2 jaar geleden
  In Frankrijk zijn ze wel consequent, men controleert effectief aan de grenzen, andere koek dan in belgie waar men snel 250€ zal innen (goed voor de staatskas denkt men) en dan de toerist reizigers zal laten doorrijden naar hun vakantiebestemming !
 • Christine Laevers

  2 jaar geleden
  Marc Vanderbroucke : grensarbeiders met attest, mensen met een negatieve virustest jonger dan 72 uren en een bewijs dat ze binnenkomen voor een ernstige familiale reden of voor zaken. Per auto, met de trein, per boot of per vliegtuig of te voet of met de vélo. Truckers mogen zo door. Het begint hier te rommelen met de restauranthouders. Dat is nog even te houden maar niet lang meer.
 • Wilfried Ingels

  2 jaar geleden
  Zijn in mijn ogen dikke egoisten die ondanks het verbod toch nog willen gaan skien waar alles eigenlijk gesloten is dat moet toch heel plezant zijn. Geen café geen restaurant amaai wat een plezier zelfs geen apres ski wie zijn die zotten die ondanks alles toch nog willen gaan skien terwijl er geen volk is.
 1. Leuvense onderzoekers ontdekken nieuwe manier om zeldzame lymfeklierkanker te stoppen

  Leuvense onderzoe­kers ontdekken nieuwe manier om zeldzame lymfeklier­kan­ker te stoppen

  Onderzoekers van de KU Leuven, UZ Leuven en het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB) hebben een nieuwe manier gevonden om de groei af te breken van een zeldzaam maar zeer agressief type lymfeklierkanker. Dat heeft de KU Leuven dinsdag bekendgemaakt in een persbericht. Door het gebruik van medicatie kunnen ze de samenwerking tussen twee genen aan banden leggen, die aan de basis ligt van de ontwikkeling van de kanker.
 2. Geen test nodig voor wie op minder dan 30 kilometer van Franse grens woont

  Geen test nodig voor wie op minder dan 30 kilometer van Franse grens woont

  Bewoners in gebieden op minder dan 30 kilometer van de Franse grens zullen geen negatieve PCR-test moeten voorleggen voor verplaatsingen van minder dan 24 uur. De Franse regering heeft verduidelijkingen toegevoegd aan de uitzonderingen voor de PCR-test, die een voorwaarde is om het land binnen te komen. Mensen die over de grens werken, transporteurs en mensen die op minder dan 30 kilometer van de Franse grens wonen, zijn vrijgesteld.