AP
Volledig scherm
© AP

File van vier kilometer op E17 richting Frankrijk door coronacontroles aan de grens

RekkemWie vanuit ons land naar Frankrijk rijdt, checkt voor vertrek best even de verkeerssituatie aan de grensovergangen. Het Vlaams Verkeerscentrum waarschuwt dat de controles op Frans grondgebied deze ochtend een file van 4 kilometer veroorzaken op de E17 van Gent naar Rijsel aan de Belgische kant van de grens bij Rekkem.

22 reacties

 • filiep tanghe

  8 maanden geleden
  En de slimme Franse rijden via Doornik Frankrijk binnen
 • ingrid grieten

  8 maanden geleden
  Dat zijn voor 90 % mensen die gewend zijn hun boodschappen in Frankrijk te doen en onze politiekers moeten nu toch inzien dat steeds meer mensen door alle taksen en hoge belastingen steeds meer en vaker al hun inkopen in FR en NL doen.
 • Christophe Pawels

  8 maanden geleden
  In Frankrijk zijn ze wel consequent, men controleert effectief aan de grenzen, andere koek dan in belgie waar men snel 250€ zal innen (goed voor de staatskas denkt men) en dan de toerist reizigers zal laten doorrijden naar hun vakantiebestemming !
 • Christine Laevers

  8 maanden geleden
  Marc Vanderbroucke : grensarbeiders met attest, mensen met een negatieve virustest jonger dan 72 uren en een bewijs dat ze binnenkomen voor een ernstige familiale reden of voor zaken. Per auto, met de trein, per boot of per vliegtuig of te voet of met de vélo. Truckers mogen zo door. Het begint hier te rommelen met de restauranthouders. Dat is nog even te houden maar niet lang meer.
 • Wilfried Ingels

  8 maanden geleden
  Zijn in mijn ogen dikke egoisten die ondanks het verbod toch nog willen gaan skien waar alles eigenlijk gesloten is dat moet toch heel plezant zijn. Geen café geen restaurant amaai wat een plezier zelfs geen apres ski wie zijn die zotten die ondanks alles toch nog willen gaan skien terwijl er geen volk is.
 1. Kleuters willen op speelplaats gedumpte cocaïne verdelen als snoepjes: politie kan drugsdealer klissen
  Antwerpen

  Kleuters willen op speel­plaats gedumpte cocaïne verdelen als snoepjes: politie kan drugsdea­ler klissen

  De Antwerpse politie heeft tijdens toezicht op het Kielplein een vermoedelijke drugsdealer aangehouden. De man vluchtte weg toen de agenten hem wilden controleren. Onderweg ontdeed hij zich bovendien van een doosje vol bolletjes cocaïne door het doosje weg te gooien op de speelplaats van een nabijgelegen kleuterschool. Een van de kleuters wilde de bolletjes al uitdelen als snoepjes, maar dat kon gelukkig verhinderd worden.