BELGA - RV
Volledig scherm
© BELGA - RV

Fietser die kniestoot gaf aan meisje (5) voor de rechter: “Ik probeerde gewoon mijn evenwicht te bewaren”

De fietser die op kerstdag een meisje (5) hardhandig omverduwde in de Hoge Venen, is woensdag voor de rechter verschenen in Verviers. Volgens de openbare aanklager gaf de zestiger het kind opzettelijk een kniestoot om te kunnen passeren zonder te moeten stoppen. De man zelf ontkent. 

135 reacties

 • Haerens Annie

  5 maanden geleden
  Als dit niet opzettelijk is gebeurd, waarom is hij dan niet eventjes gestopt om zich ervan te gewissen dat alles ok was en zich vooral te verontschuldigen. Advocatentrukken, om een mildere straf of zelfs vrijspraak te krijgen.
 • Chris Verberne

  5 maanden geleden
  Voetgangers zijn zwakkere weg gebruikers dan fietsers, dus is het de fietser die zich moet aanpassen aan de voetgangers. Echter, van voetgangers wordt ook verwacht dat zij ten allen tijde de veiligheid van hun mede-weg gebruikers respecteren. Ik denk dat we met respectvol gedrag naar elkaar toe veel ergernis kunnen wegnemen en onze vrije tijd voor iedereen een plezier wordt.
 • bernard vermeulen

  5 maanden geleden
  Al die reacties van perfecte mensen die nooit iets verkeerd doen en nooit eens onoplettend, die niet bellen achter het stuur, die alle coronamaatregels perfect opvolgen, die hun fiets tiptop in orde is en een fietshelm dragen, of kijken jullie niet in eigen boezem.
 • Marcus Vadis

  5 maanden geleden
  Hoe dan ook het zijn altijd problemen als fietsers en voetgangers op het zelfde pad moeten. Men zou zo veel mogelijk fietspaden apart moeten maken van wandelpaden, zeker in de natuur is dat mogelijk en wenselijk. De voetganger heeft geen ogen op zijn rug, de hond gaat soms van rechts naar links en niet te vergeten de fietser heeft vaak geen bel want dat weegt te zwaar!
 • marc rooms

  5 maanden geleden
  Probeer op zondag eens een fietstocht met uw gezin, op de dijken langs de schelde...