BELGA - RV
Volledig scherm
© BELGA - RV

Fietser die kniestoot gaf aan meisje (5) voor de rechter: “Ik probeerde gewoon mijn evenwicht te bewaren”

De fietser die op kerstdag een meisje (5) hardhandig omverduwde in de Hoge Venen, is woensdag voor de rechter verschenen in Verviers. Volgens de openbare aanklager gaf de zestiger het kind opzettelijk een kniestoot om te kunnen passeren zonder te moeten stoppen. De man zelf ontkent. 

135 reacties

 • Haerens Annie

  11 maanden geleden
  Als dit niet opzettelijk is gebeurd, waarom is hij dan niet eventjes gestopt om zich ervan te gewissen dat alles ok was en zich vooral te verontschuldigen. Advocatentrukken, om een mildere straf of zelfs vrijspraak te krijgen.
 • Chris Verberne

  11 maanden geleden
  Voetgangers zijn zwakkere weg gebruikers dan fietsers, dus is het de fietser die zich moet aanpassen aan de voetgangers. Echter, van voetgangers wordt ook verwacht dat zij ten allen tijde de veiligheid van hun mede-weg gebruikers respecteren. Ik denk dat we met respectvol gedrag naar elkaar toe veel ergernis kunnen wegnemen en onze vrije tijd voor iedereen een plezier wordt.
 • bernard vermeulen

  11 maanden geleden
  Al die reacties van perfecte mensen die nooit iets verkeerd doen en nooit eens onoplettend, die niet bellen achter het stuur, die alle coronamaatregels perfect opvolgen, die hun fiets tiptop in orde is en een fietshelm dragen, of kijken jullie niet in eigen boezem.
 • Marcus Vadis

  11 maanden geleden
  Hoe dan ook het zijn altijd problemen als fietsers en voetgangers op het zelfde pad moeten. Men zou zo veel mogelijk fietspaden apart moeten maken van wandelpaden, zeker in de natuur is dat mogelijk en wenselijk. De voetganger heeft geen ogen op zijn rug, de hond gaat soms van rechts naar links en niet te vergeten de fietser heeft vaak geen bel want dat weegt te zwaar!
 • marc rooms

  11 maanden geleden
  Probeer op zondag eens een fietstocht met uw gezin, op de dijken langs de schelde...
 1. Op zoek naar een koptelefoon of (draadloze) oortjes? Dit zijn dé 5 koopjes van het moment
  Hardware Info

  Op zoek naar een koptele­foon of (draadloze) oortjes? Dit zijn dé 5 koopjes van het moment

  De soldenperiode is volop aan de gang en we bevinden ons in de periode rond Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar. Hoog tijd dus om jezelf dus even extra te verwennen, met een headset bijvoorbeeld. Techexpert en hoofdredacteur bij Hardware Info Frank Everaardt wijst je de weg naar dé koopjes van het moment, met aandacht voor gamers, sporters, vergadertijgers, bingewatchers en alles daartussen.
 2. Al 19 scholen in Vlaanderen gesloten, onderwijsinspecteurs springen in om lerarentekort op te vangen

  Al 19 scholen in Vlaanderen gesloten, onderwijs­in­spec­teurs springen in om lerarente­kort op te vangen

  Al negentien scholen hebben aan de Vlaamse overheid gemeld dat ze tijdelijk sluiten, en dat zullen er in de komende dagen en weken meer worden, veelal door personeelsuitval. Inspecteurs van de Onderwijsinspectie zullen daarom in de komende weken de kans krijgen om in de bres te springen, om scholen met veel leerkrachten in quarantaine uit de nood te helpen. Dat meldt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts woensdag.
 3. Fietser die kniestoot gaf aan meisje riskeert 1 jaar cel: “Hij wist naar eigen zeggen niet dat hij haar aangereden had”

  Fietser die kniestoot gaf aan meisje riskeert 1 jaar cel: “Hij wist naar eigen zeggen niet dat hij haar aangereden had”

  De fietser die een meisje van vijf jaar een kniestoot gaf toen ze aan het wandelen was met haar familie in de Hoge Venen moet zich verantwoorden voor de correctionele rechtbank. Dat zegt openbaar aanklager Vanessa Clérin. De man, een zestiger, staat terecht voor opzettelijke slagen en verwondingen aan een minderjarige. “Hij legde uit dat hij niet wist dat hij het meisje aangereden had”, klinkt het. De man riskeert nu een jaar cel.