Een zestiger gaf al fietsend een kniestoot aan een meisje van 5 jaar.
Volledig scherm
Een zestiger gaf al fietsend een kniestoot aan een meisje van 5 jaar. © RV

Fietser die kniestoot gaf aan kind op Hoge Venen eist nu zelf een schadevergoeding

In de rechtbank van Verviers is dinsdag gepleit in de zaak waarin de fietser die op kerstdag 2020 in de Hoge Venen een kniestoot gaf aan een 5-jarig meisje een schadevergoeding eist van haar vader. Die verspreidde videobeelden van het incident. De advocaat van de fietser spreekt van laster op het internet en vergelijkt de beelden met wraakporno, schrijft RTBF.

29 reacties

 • Eric Roeloffzen

  5 maanden geleden
  Velen rijden blijkbaar nooit met de fiets of step, rechts van de weg houden kent ook niemand meer. Kris kras door elkaar en dan wordt het geduld al eens verloren, heel begrijpelijk. Die vader heeft de teugels goed in handen, slaap lekker verder.
 • PETER PERMENTIER

  5 maanden geleden
  Een wandel pad is geen fiets pad, dus wat deed die fietser op het wandel pad, maar in Wallonie weet ge nooit hoe ze zaken interpreteren gerecht in Frans talige gedeelte van het land is anders dan in Vlaanderen..
 • Mia Vandelaer

  5 maanden geleden
  Had hij eens gewoon afgeremd dan vrees ik dat het veel erger was geweest daarom geef ik de fietser gelijk. Men moet niet iemand zonder toestemming op het internet plaatsen.
 • Reichenberg Reichenberg

  5 maanden geleden
  van een kind blijf je af, na uitspraak naam en adres van die fietser openbaar maken, de publieke lynchpaal is nog steeds een beter afschrikmiddel dan het huidige gerecht. we zullen eens zien wat de publieke opinie ervan vind ipv één of andere rechter die denkt dat die god is
 • DANIELA ROSIC

  8 maanden geleden
  Wel ik hoop dat hij (de fietser) in het ongelijk gesteld wordt en nu een deftige boete krijgt. Dit is vrije meningsuiting, en in geen geval laster want het werd bewezen met het filmpje.
 1. COLUMN. Dat Islam Slimani voor Anderlecht niet de eerste keuze was? En dan? Alleen in de liefde wil je nooit de tweede keuze zijn
  PREMIUM
  8

  COLUMN. Dat Islam Slimani voor Anderlecht niet de eerste keuze was? En dan? Alleen in de liefde wil je nooit de tweede keuze zijn

  Hoe moet je je voelen als je, zoals de nieuwe spits Islam Slimani van Anderlecht, niet de eerste maar slechts de negende keuze was? Dat valt wel mee, vermoedt columnist Jan Segers. “Als daar pakweg een half miljoen euro tegenover staat, wil je als werknemer best weleens een half jaar de negende keuze van je werkgever zijn. Niet, Niels Destadsbader?”
 2. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.