Een fietser begint aan de afdaling van de 374 trappen van 'Montagne de Bueren' in Luik.
Volledig scherm
Een fietser begint aan de afdaling van de 374 trappen van 'Montagne de Bueren' in Luik. © Youtube

Fietser (13) valt tijdens ‘downhill’ op langste trap van het land

Een 13-jarige waaghals is zwaargewond geraakt toen hij met zijn mountainbike naar beneden wilde racen op de Montagne de Bueren in Luik. Dat is een straat bestaande uit 374 trappen, de langste trap van het land. Youtube staat vol filmpjes van waaghalzen die er ‘downhill’ naar beneden racen, maar dat blijkt niet zonder gevaar.

4 reacties

 • wilfried de hert

  1 week geleden
  Als het niet mag dan blijkt het precies als een magneet te werken. De kwetsuren roep je dan toch over jezelf heen.
 • johanneke li

  1 week geleden
  Tja ze doen maar, en moeten achteraf niet klagen als het pijn doet! Voor zulke waaghalzen zou het bij wet verplicht moeten zijn om de medische kosten volledig te laten betalen door de waaghals, maw geen enkele tussenkomst door het riziv! Het geld van de sociale zekerheid waar iedereen aan bijdraagt mag niet dienen om zulke waaghalzen bij te staan.
 • DIRK RASSCHAERT

  1 week geleden
  De man in het filmpje is geen 13 en rijdt niet naar beneden met een hoge snelheid. Die weet wel dat men op een trap niet kan remmen, maar beperkt zijn snelheid tussen de trappen. Ook de integraalhelm opgemerkt ? Bezint eer gij begint zeker en maak dat je genoeg kracht in je armen hebt om dit levend af te ronden.
 • Ronny Cuypers

  1 week geleden
  Voor onnozelaars die zo eeuwige roem willen behalen is 58 euro kleingeld. Maak er 5800 euro van en heel misschien zijn er dan die afhaken.
 1. "Ik heb er vrede mee dat ik mijn geld nooit zal terugzien": Stefan heeft voor 196 miljoen euro bitcoins, maar vergat paswoord
  Play

  "Ik heb er vrede mee dat ik mijn geld nooit zal terugzien": Stefan heeft voor 196 miljoen euro bitcoins, maar vergat paswoord

 2. Honderden jongeren starten enorm sneeuwballengevecht, ondanks lockdown
  Play

  Honderden jongeren starten enorm sneeuwbal­len­ge­vecht, ondanks lockdown