Nu is het al verboden om in erg drukke stations zoals Brussel-Centraal fietsen in- of uit te laden.
Volledig scherm
Nu is het al verboden om in erg drukke stations zoals Brussel-Centraal fietsen in- of uit te laden. © Photo News

Fiets niet meer welkom op spitstrein

Volgend jaar zal het niet meer toegelaten zijn om met een gewone fiets op de trein te stappen tijdens de spits, schrijven de kranten van Het Mediahuis.

28 reacties

 • mike vanginderen

  4 jaar geleden
  België is GEEN fietsland
 • Ivan Smissen

  4 jaar geleden
  Breaking news. Vertragingen hebben dikwijls te maken met treinreizigers. NMBS zal voortaan reizigers verbieden op treinen tijdens de spits.
 • Ludovic Wynen

  4 jaar geleden
  Waar ligt het probleem? Vouwfietsen zijn toch toegelaten?
 • Bolt Spark

  4 jaar geleden
  @Piet: voor de occasionele reiziger is het dan ook onmogelijk om uit te vissen in welke trein zo’n fietswagon beschikbaar is (de app toont dit niet). Nogal logisch dat er niets te zien is dan. Verder even benadrukken dat niet iedereen z’n fiets meeneemt om de laatste km te doen: ik neem hem mee om ‘s avonds de hele terugrit te doen (ik kan immers geen geschikte kledij meenemen op fiets die er nog ok uitziet bij aankomst). Maar als ze liever een diesel extra in het verkeer naar Bxl hebben...
 • mieke jansens

  4 jaar geleden
  NMBS heeft gelijk
 1. Marthe (23) sterft tijdens Batjesweekend in Roeselare na aanrijding met auto: “Ze was een zonnetje, altijd lachen”
  Play
  Roeselare

  Marthe (23) sterft na aanrijding met auto, bestuurder was onder invloed: “Ze was een zonnetje, altijd lachen”

  De feestelijke opening van de Roeselaarse Batjes met het traditionele vat van Rodenbach is vrijdagnacht met een drama geëindigd. Op een invalsweg naar het stadscentrum kwam een 23-jarige fietsster uit Roeselare om het leven bij een verkeersongeval. De 24-jarige aanrijder was onder invloed van alcohol. In een eerste reactie reageert de familie van slachtoffer Marthe Hanssens bijzonder aangeslagen. “Ze stond aan het begin van haar leven”, klinkt het diep bedroefd.
 2. Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
  Spaargids.be

  Zieken­fonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzeke­ring aangewezen?

  De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.