Nu is het al verboden om in erg drukke stations zoals Brussel-Centraal fietsen in- of uit te laden.
Volledig scherm
Nu is het al verboden om in erg drukke stations zoals Brussel-Centraal fietsen in- of uit te laden. © Photo News

Fiets niet meer welkom op spitstrein

Volgend jaar zal het niet meer toegelaten zijn om met een gewone fiets op de trein te stappen tijdens de spits, schrijven de kranten van Het Mediahuis.

28 reacties

 • mike vanginderen

  4 jaar geleden
  België is GEEN fietsland
 • Ivan Smissen

  4 jaar geleden
  Breaking news. Vertragingen hebben dikwijls te maken met treinreizigers. NMBS zal voortaan reizigers verbieden op treinen tijdens de spits.
 • Ludovic Wynen

  4 jaar geleden
  Waar ligt het probleem? Vouwfietsen zijn toch toegelaten?
 • Bolt Spark

  4 jaar geleden
  @Piet: voor de occasionele reiziger is het dan ook onmogelijk om uit te vissen in welke trein zo’n fietswagon beschikbaar is (de app toont dit niet). Nogal logisch dat er niets te zien is dan. Verder even benadrukken dat niet iedereen z’n fiets meeneemt om de laatste km te doen: ik neem hem mee om ‘s avonds de hele terugrit te doen (ik kan immers geen geschikte kledij meenemen op fiets die er nog ok uitziet bij aankomst). Maar als ze liever een diesel extra in het verkeer naar Bxl hebben...
 • mieke jansens

  4 jaar geleden
  NMBS heeft gelijk
 1. Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten
  Mijnenergie

  Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten

  De onzekerheid rond de aardgasbevoorrading vanuit Rusland weegt sterk op de internationale energiemarkten en bijgevolg ook op jouw aardgasfactuur. Dat effect laat zich tijdens de zomer gelukkig minder voelen, maar belooft in de winter hard aan te komen. Om jouw aardgasverbruik en bijgevolg ook jouw aardgasrekening te beperken, kan je nu al de nodige stappen ondernemen. Mijnenergie.be bundelt vijf praktische tips.