Wie positief test op het coronavirus, krijgt een telefoontje van een contacttracer, die wil weten wie je de voorbije periode ontmoet hebt.
Volledig scherm
PREMIUM
Wie positief test op het coronavirus, krijgt een telefoontje van een contacttracer, die wil weten wie je de voorbije periode ontmoet hebt. © BELGA

‘Field agents’ bezoeken dagelijks 900 Vlamingen voor contacttracing: “Koffie en koekjes weigeren we. Maar wie een complottheorie vertelt, laten we doen”

Als contacttracers een besmette patiënt of een van hun contacten niet telefonisch kunnen bereiken, rukken de veldagenten uit. Met 250 zijn ze, en ze bellen in heel Vlaanderen aan om coronabesmettingen in kaart te brengen. “Ik hoor regelmatig dat het allemaal ‘bullshit’ is en dat de regering ‘een bende clowns samen’ is.”

7 reacties

 • freddie Duster

  9 maanden geleden
  Mijn zuster en schoonbroer liggen beide in het ziekenhuis met covid, nog niemand aan de deur gehad. Nu ja, als ik lees hoe die hoogbegaafden over ons denken " ‘Ah ja, nu verstaan we het." dan kunnen ze maar beter zéér ver uit mijn buurt blijven. Zouden ze naamkaartjes hebben "FIELD AGENT". Klinkt zo'n beetje als expert of specialist, hoogmoedig en verwaand. Laat een wrange smaak na ...
 • Michel Van de Wyngaerden

  9 maanden geleden
  Wetenschappelijk gezien heedt dat een zin voor bepaalde zieken maar hier met zo een process is dat ten minsten 50 miljoen in de vuilbak! Besmetting dag 1, symptomen tussen dag 3 en 7 , test met resultaten ten minsten 2 dagen wachten, telefoon of bezoek van tracer nog 2 dagen! conclusie; de ziekte voor 99 % van de gevallen is al voorbij. Dus echt een stomiteit.De enige manier om contaminatie de vermijden zijn de testen met een resultaat na 30 min zelf als de specificiteit 80 %is.
 • Peter Janssens

  9 maanden geleden
  De regering is verantwoordelijk maar alle schuld op de regering steken is ook fout ! De bevolking veegt ook zijn voeten aan de regels !
 • Walter Lippens

  9 maanden geleden
  Ik zal hun heel vriendelijk doch vastberaden vragen om onmiddellijk op te hoepelen.  Niemand heeft zaken met mijn contacten. 
 • Juliette Francois

  9 maanden geleden
  Zo lang deze zelfverkozen regering de schuld blijft steken op burgers, zinnige maatregelen onderuit haalt door belachelijke wetgevingen en nog steeds niet investeert in speciale hospitaalinfrastructuren en zorgpersoneel, kan ik heel goed begrijpen dat ze als een bende clowns wordt afgeschilderd.