Mina Janssen is één van de zeven slachtoffers in het woonzorgcentrum in Zaventem.
Volledig scherm
PREMIUM
Mina Janssen is één van de zeven slachtoffers in het woonzorgcentrum in Zaventem. © RV

Felix (93) neemt afscheid van zijn Mina (93): “Oef, dachten we na onze vaccinaties. We zijn er eindelijk van af”

Ze stierf zondag in hetzelfde rusthuis waar ze meer dan zestig jaar geleden aan de slag ging als verpleegster. Mina Janssen (92) is één van de zeven slachtoffers van de Colombiaanse coronavariant in woonzorgcentrum Ter Burg in Zaventem. De vrouw leed aan de ziekte van Alzheimer en was palliatief. "Ze was heel erg verzwakt", zegt haar man Felix (93). "Het virus heeft in haar helaas een ideaal slachtoffer gevonden."

 1. Vijf HLN-reporters over het gevoel gevaccineerd te zijn: “Samen met die prik lijkt wel een groeiende prikkelbaarheid geïnjecteerd”
  PREMIUM

  Vijf HLN-reporters over het gevoel gevacci­neerd te zijn: “Samen met die prik lijkt wel een groeiende prikkel­baar­heid geïnjec­teerd”

  Hoera! We schoten dan wel wat traag uit de startblokken, maar de afgelopen maanden liep de vaccinatiecampagne als een trein. Sinds deze week zijn 80% van alle volwassen Vlamingen volledig gevaccineerd en daarmee lijkt de weg naar de vrijheid steeds dichterbij te komen. Maar wat doet het met een mens? Met welk gevoel blijven we achter? Vijf HLN-reporters blikken terug en vooruit na hun vaccinatie.
 2. REPORTAGE. In het rusthuis waar 7 bewoners stierven aan Colombiaanse variant: “Ge kunt niet zeggen: ik draai die de nek om, want er is niet één schuldige”
  PREMIUM

  REPORTAGE. In het rusthuis waar 7 bewoners stierven aan Colombiaan­se variant: “Ge kunt niet zeggen: ik draai die de nek om, want er is niet één schuldige”

  “Het eerste dat ik me de voorbije weken afvroeg toen ik wakker werd, was: wie gaat er vandaag aan de beurt zijn?” Verpleegkundige Linda blaast terwijl ze het vertelt. Het Vlaams-Brabantse woonzorgcentrum waarin ze werkt telt zeven bewoners minder dan drie weken geleden. De Colombiaanse variant van het coronavirus haalde er lelijk uit op de afdeling voor zwaar dementerenden, hoewel zij allemaal gevaccineerd zijn.