'Three billboards outside Evergem, Oost-Vlaanderen', zo werden de drie borden al snel gedoopt.
Volledig scherm
'Three billboards outside Evergem, Oost-Vlaanderen', zo werden de drie borden al snel gedoopt. © Kristof Vereecke

FEITENCHECK: "Sinds u minister bent, is er meer dan 2.000 ha bos vernietigd"

Zondag plaatste natuurvereniging BOS+ drie grote aanplakborden in Wachtebeke met daarop een duidelijke boodschap voor Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw Joke Schauvliege (CD&V). ‘Waar wacht je op, Joke?’, ‘U beloofde een plan voor het bosbehoud’ en ‘Sinds u minister bent, is er meer dan 2.000 ha bos vernietigd’, stond erop te lezen. Klopt dat laatste cijfer?

37 reacties

 • Walter De Kaey

  5 jaar geleden
  Je moest eens weten hoeveel bomenhaters er zijn.
 • Jacky Vanderplas

  5 jaar geleden
  Fijn stof de diesels zijn de schuld ,niet schouwvlieger en peeters die bossen kappen de longen die het fijn stof verteren. Geef ons maar benzine lekkere giftige co2 die in de straten wordt geblazen adem maar flink in je dosis gif elke dag.schouwvlieger zorgt er wel voor dat die dosis nog wat vermeerderd wordt. En mobiliteit ? weg met diebomen langs de weg de jonge dronken bestuurders rijden er zich dood tegen erg he , zonde .
 • Jozef Van Buynderen

  5 jaar geleden
  Beste Sus Beysen: een bos levert een enorme economische waarde en zorgt voor heel wat jobs en kostenbesparing bij de overheid (minder ziekte, recreatie, taverne's rond het bos, boswachter, etc. ).
 • Baldr VanHoek

  5 jaar geleden
  Als ze het denken te weten doen we beter oproep aan eigenaars en omwonenden om dit de verifieren ipv manipulatieve overheidsinstanties die binden hebben tot... de pers toe.
 • Mike Stevens

  5 jaar geleden
  aan Sus Beysen: je hebt duidelijk niet goed opgelet in de biologieles als jij klein was. Zonder natuur zal het mensdom (let op de laatste 3 letters) niet lang meer leven. Vergeet niet dat wij de Aarde nodig hebben om te overleven, de Aarde heeft een vraatzuchtig ras als de mens NIET nodig om te overleven...integendeel. Dit kan je misschien ook meegeven aan jouw kinderen, zodat ze iets intelligenter worden dan jij?
 1. FEITENCHECK: "Belgisch rijbewijs blijft het goedkoopste van Europa" - klopt dat ook?
  Factcheck

  FEITEN­CHECK: "Belgisch rijbewijs blijft het goedkoop­ste van Europa" - klopt dat ook?

  Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) krijgt op sociale media heel wat kritiek te verwerken na zijn aankondiging dat wie vanaf juli zijn rijbewijs haalt na zes maanden verplicht naar de rijschool moet voor een zogenaamd terugkommoment. Maar de kritiek is het hem waard, zegt Weyts. Bovendien blijft ons land nog altijd een van de goedkoopste van Europa om je rijbewijs te behalen. Klopt dat?
 2. HET DEBAT VAN DE DAG. Moet de militaire dienstplicht weer worden ingevoerd?
  100

  HET DEBAT VAN DE DAG. Moet de militaire dienst­plicht weer worden ingevoerd?

  Volgens admiraal Michel Hofman, de stafchef van het Belgische leger, moeten we het debat openen over de herinvoering van de militaire dienstplicht. Welaan dan. JOE en HLN voeren dat debat vandaag. Wat vind jij? Moeten 18-plussers weer het leger in, zodat we ons land beter kunnen verdedigen mocht dat nodig zijn? Of toch liever niet? Bijna 70 procent van de luisteraars die op JOE hun mening gaven, vinden de verplichte legerdienst alvast een goed idee. Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat onze experts ervan vinden.
 3. Loopband of hometrainer kopen voor thuis? Dit is de beste keuze voor jouw situatie
  HLN Shop

  Loopband of hometrai­ner kopen voor thuis? Dit is de beste keuze voor jouw situatie

  Zin om te sporten, maar schrikt het koude, vaak natte herfstweer je af? Zie je een abonnement voor de fitness ook niet meteen zitten? Dan is de aankoop van een fitnesstoestel voor thuis mogelijk iets voor je. Een hele thuisfitness installeren is financieel en praktisch vaak niet doenbaar. Wil je je daarom beperken tot één toestel, maar weet je niet precies het welke? HLN Shop zet de voor- en nadelen van de twee populairste toestellen, de hometrainer en de loopband, op een rij.