Pepinster.
Volledig scherm
Pepinster. © BELGA

Federatie OCMW’s vindt huisvesting de prioriteit in getroffen gemeenten na overstromingen

De Federatie van OCMW’s is van oordeel dat huisvesting de absolute prioriteit is in de door de overstromingen getroffen gemeenten. In sommige ervan is het OCMW letterlijk weggevaagd. “Er moeten specifieke infrastructuursubsidies worden vrijgegeven waar het OCMW geen gebouw meer heeft”, dringt de federatie aan.

 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. De heldin die 5 uur lang watersnoodslachtoffers evacueerde in Angleur bij Luik: “Ik deed gewoon wat ik vond dat ik moest doen”
  PREMIUM

  De heldin die 5 uur lang watersnood­slacht­of­fers evacueerde in Angleur bij Luik: “Ik deed gewoon wat ik vond dat ik moest doen”

  Een iconisch beeld uit het overstroomde Angleur bij Luik, dat nog altijd op het netvlies plakt: het meisje met de ietwat verwilderde blik en opgeheven vuisten, tot aan de schouders in water vol wrakhout en puin. Wat dééd ze daar? Blijkt dat Marguerite della Faille (20) vijf uur lang inwoners heeft geëvacueerd en daarmee mogelijk mensenlevens redde. “Zonder nadenken heb ik mijn schoenen en mijn pull uitgetrokken en ben ik, in een fractie van een seconde, recht dat water in gelopen.”
 1. “iPhone van journalist Peter Verlinden gehackt met Pegasus”

  “iPhone van journalist Peter Verlinden gehackt met Pegasus”

  De iPhones van voormalig VRT-journalist Peter Verlinden en zijn echtgenote Marie Bamutese zijn "waarschijnlijk aangevallen met Pegasus-software". Dat schrijven Knack en Le Soir op basis van een inlichtingenrapport van de militaire inlichtingendienst ADIV dat ze konden inkijken. "De ADIV gaat ervan uit dat de intrusie zeer waarschijnlijk is geïnitieerd door Rwanda." Het Security Lab van Amnesty International bevestigt de sporen van infectie.