De BMW steekt langs rechts voorbij. De datum in de dashboardcamera is verkeerd ingesteld.
Volledig scherm
De BMW steekt langs rechts voorbij. De datum in de dashboardcamera is verkeerd ingesteld. © Facebook

Federale wegpolitie neemt zaak van wegpiraat E314 op

UpdateEen filmpje van een wegpiraat op de E314 wordt druk gedeeld op Facebook. De beelden zijn gemaakt met een dashboardcamera en dateren van 31 december. Op Twitter laat de Antwerpse wegpolitie weten dat de zaak onderzocht zal worden. Volgens verschillende getuigen zou de dader zelfs al geklist zijn. Vanuit juridische hoek komen er evenwel bedenkingen bij de manier waarop het verhaal de wereld in gestuurd werd.

 1. Juwelier vals beschuldigd van asociaal rijgedrag op E314
  Update

  Juwelier vals beschul­digd van asociaal rijgedrag op E314

  De Hasseltse juwelier Eddy Heleven was gisteren het mikpunt van een lastercampagne. Nadat op sociaalnetwerksite Facebook massaal een filmpje van een wegpiraat in een BMW gedeeld werd, werd de juwelier er valselijk van beschuldigd de eigenaar van de auto te zijn. "Ik heb er helemaal niets mee te maken", reageert Eddy Heleven. Hij pikt de aantijgingen niet en heeft een klacht ingediend bij de politie. De politie van Hasselt heeft ondertussen bevestigd dat de verkeersagressor niet Heleven is. Ondernemersorganisatie Unizo spreekt van verwerpelijke social media-agressie tegen de juwelier.
 2. Van Gucht: “Hou generaties gescheiden, schakel grootouders niet in voor opvang kleinkinderen”

  Van Gucht: “Hou generaties gescheiden, schakel grootou­ders niet in voor opvang kleinkinde­ren”

  Viroloog Steven Van Gucht vindt de verlenging van de herfstvakantie een goede maatregel om de piekende coronacijfers tegen te gaan. Tegelijkertijd waarschuwt hij om grootouders vooral niet in te schakelen voor de opvang van hun kleinkinderen. “Er circuleert nu heel veel virus, Vlaanderen loopt (qua besmettingen) maar tien dagen achter op Wallonië", zo verklaarde hij op Radio 1 en Qmusic.