De federale regering-De Croo.
Volledig scherm
PREMIUM
De federale regering-De Croo. © Photo News

Federale regering wil uw mening over de staatshervorming en politieke vernieuwing

Al 50 jaar lang breken politici, experten en grondwetspecialisten hun hoofd over de staatshervorming, maar in december kan ù zich in de communautaire discussie mengen. De federale regering lanceert dan ‘een participatief burgerplatform.’ “Maar als alleen hoogopgeleiden of partijmilitanten het invullen, wat ben je er dan mee?”, vragen politicologen zich af.

77 reacties

 • Robert Geets

  3 maanden geleden
  Meer aandacht voor goed bestuur aub. Nederland heeft 10% minder overheidsbeslag. Gelieve zoals een goede huisvrouw na te denken bij geld uitgeven.
 • carine mewis

  3 maanden geleden
  De liefde moet altijd van 1 kant komen ! Bepaalde groepen willen alleen de lusten maar niet de lasten van België! Kan niet blijven duren. Cfr een huwelijk
 • Marc Gabriels

  3 maanden geleden
  Je mag je mening geven , en dat is het . Als ze de mening van de vele Vlamingen bij verkiezingen negeren waarom zouden we dan moeten geloven dat ze er deze keer wel eens rekening zouden mee houden ?
 • Dick DECOCK

  3 maanden geleden
  Als men even veel rekening houdt met wil bevolking bij deze bevraging als met de uitslag van verkiezingen zijn we twee keer gejost.
 • Lisette Theunis

  3 maanden geleden
  Het overheidsbeslag moet 15% dalen. De gewesten moeten volledig kunnen voorzien in hun eigen behoeften. De senaat en de provincies moeten volledig opgedoekt worden. Het aantal politici moet minstens gehalveerd worden. Er zal opnieuw weinig tot niets van in huis komen. Het enigste wat deze regering echt betracht, is zoals steeds zolang mogelijk met hun handjes bij de vetpotten blijven zitten, of naar de grote eu verhuizen.