Minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) bij zijn aankomst met de fiets voor het Overlegcomité vorige week.
Volledig scherm
Minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) bij zijn aankomst met de fiets voor het Overlegcomité vorige week. © Photo News

Federale regering stemt in met actieplan om fiets te promoten

De federale regering gaat acties op poten zetten om het gebruik van de fiets in ons land aan te moedigen. De ministerraad heeft daarvoor vrijdag ingestemd met ‘BE CYCLIST’, een actieplan dat de fiets moet promoten. Het plan bevat 52 meetbare maatregelen. Minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) coördineert.

16 reacties

 • Carl Vangenechten

  1 jaar geleden
  Fietsbeleid moet in feite een regionale bevoegdheid zijn. Het Vlaamse platte land is veel meer geschikt voor fietsen dan de Waalse bergen.
 • jos kenis

  1 jaar geleden
  Dienstwagens van ministers vervangen door een velo dus, nog geen slecht idee.
 • Ronny Biesen

  1 jaar geleden
  Wees gewaarschuwd als de regering iets promoot! Ze hebben gasketels ook gepromoot. We zien nu wat het ons brengt en kost.
 • Robert DE REU

  1 jaar geleden
  Ze willen dat de kleine man afstand doet van zijn wagen en gaat fietsen, de gezagsdragers zullen wel blijven rijden in hun S klasse, BMW 7 en andere door het gewone volk betaald door ons torenhoog belastingssysteem, gewoon negeren en lekker blijven autorijden.
 • Caroline Bonte

  1 jaar geleden
  Waarom worden mensen die in ploeg werken nóóit eens beloond omdat ze geen openbaar vervoer hebben om 4u s nachts en savonds, altijd zijn wij de dupe