Volledig scherm
© Photo News

Federale regering raadt aan indoor evenementen met meer dan 1.000 deelnemers af te gelasten

De federale regering raadt lokale besturen met klem aan om indoor evenementen met meer dan 1.000 deelnemers te verbieden gedurende de hele maand maart. Dat heeft premier Sophie Wilmès (MR) gezegd op een persconferentie na de Nationale Veiligheidsraad. Thuiswerken wordt aangeraden voor bedrijven, maar scholen moeten open kunnen blijven, aldus de premier.

42 reacties

 • Roger Rymen

  10 maanden geleden
  De door liberalen beheerste regering heeft meer interesse voor geldgewin en economie dan voor de gezondheid van de bevolking door halfslachtige "adviezen" te nemen en aldus hun paraplu open te trekken en burgemeesters met het probleem opzadelen.
 • Robert Boxtaele

  10 maanden geleden
  Ze moeten federaal geen raad geven maar beslissingen nemen die ze dwingend opleggen voor het gánse grondgebied, zodat willekeur en chaos voorkomen en vermeden wordt. Niet bevoegd zijn is geen excuus. Zorg dan dat die bevoegdheid er wél komt. Daarvoor bestaan de nodige wettelijke middelen.
 • Lucie Vervaeke

  10 maanden geleden
  Sommige notoire schrijvers op de sociale media zouden eigenlijk tegen zichzelf moeten beschermd worden om te verhinderen dat ze zichzelf belachelijk maken wegens uit uitkramen va hun domheden. De regering wil vermijden dat bij grote evenementen, muziek, festivals.. in grote ruimtes , sportpaleis, Lotto arena, waarbij 3000 mensen aanwezig zijn, op elkaar geplakt staan . Daarom wordt een getal van 1000 vooropgesteld, zo staan ze op 1 á 2 meter van elkander en besmetten ze elkander niet
 • Danny Callaert

  10 maanden geleden
  Nva voorzitter dewever is natuurlijk tegen deze maatregelen omdat hij in de eerste plaats denkt aan opbrengsten. Antwerpse evenementen mogen virus verspreiden zolang het maar opbrengt en de federale overheid inspringt. Nogmaals bewezen dat gezondheid , veiligheid ... geen belangrijke issues zijn voor nva. Als het maar opbrengt
 • Marco Di Scarpa

  10 maanden geleden
  In België is het nu wel duidelijk dat er voor de regering het economisch aspect primeert op de volksgezondheid. Dat heb je nu eenmaal met een rechtse politiek.
 1. HET DEBAT. Is een verbod op toeristische reizen noodzakelijk? Dit is jullie mening

  HET DEBAT. Is een verbod op toeristi­sche reizen noodzake­lijk? Dit is jullie mening

  Enkele uren na onze debatvraag zijn we wat ingehaald door de actualitet. Zoals verwacht heeft het Overlegcomité beslist om niet-essentiële reizen naar het buitenland te verbieden. Het reisverbod geldt van 27 januari tot 1 maart. Grensarbeiders en zakenreizen krijgen een uitzondering. In onze bijhorende poll - met zo'n 11.350 deelnemers - staat 74% van de deelnemers achter een reisverbod, 26% is tegen. In de reacties valt een zelfde teneur op.
 1. Vlaming in Wuhan over coronacrisis: "Toch beter de korte pijn dan de 10 maanden die jullie meemaken"
  Play

  Vlaming in Wuhan over coronacri­sis: "Toch beter de korte pijn dan de 10 maanden die jullie meemaken"

 2. De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"
  Play

  De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"