Inwoners van het Waalse Pepinster ruimen het puin op.
Volledig scherm
Inwoners van het Waalse Pepinster ruimen het puin op. © AFP

Federale regering maakt noodbudget van 20 miljoen vrij voor slachtoffers van overstroming

De ministerraad heeft vrijdag een uitzonderlijk noodbudget van 20 miljoen euro vrijgemaakt om, via de OCMW’s, de duizenden Belgische burgers te ondersteunen die zwaar werden getroffen door de overstromingen en het noodweer. De regering maakt ook 1 miljoen euro extra vrij voor het Rode Kruis. Dat meldt minister van Maatschappelijke Integratie Karine Lalieux (PS).

15 reacties

 • Chris Hom

  1 jaar geleden
  Deze mensen hebben door verkeerde beslissingen genomen door "paniekerige of onbewame mensen" + menselijke fouten een tsunami over zich gehad met ..... dit was geen gewone overstroming..... t blijft stil bij de Waalse minister van Mileu - (Ecolo) ?
 • Serge Staniek

  1 jaar geleden
  Vraag het eens aan Kitir, die geeft meer,maar niet aan Belgen 😩
 • Edwin Van den broeck

  1 jaar geleden
  Eigen volk eerst! Dat was toch de slogan van een bepaalde partij. Dus beter nadenken bij de volgende verkiezingen, die vlugger zullen zijn dan we denken.
 • Luc Van den Bulcke

  1 jaar geleden
  Voila daarmee weet iedereen wat te doen als ze aan de deur staan voor broederlijk delen! Maar voor de eigen bevolking een aalmoes!
 • Ronny Dooms

  1 jaar geleden
  Blijkbaar zijn ze hier voor niets verlegen 20 Mi voor eigen bevolking en miljarden voor buitenlandse hulp alles om in de gratie van het grote Eu te staan schandalig schaam uw dikbetaalde politiekers
 1. Proces aanslagen Brussel en Zaventem wordt op 14 november hervat na lange discussie over glazen boxen

  Proces aanslagen Brussel en Zaventem wordt op 14 november hervat na lange discussie over glazen boxen

  Het proces over de terreuraanslagen van 22 maart 2016 in Brussel en Zaventem zal op 14 november van start gaan. Dat laat de federale overheidsdienst Justitie weten via Twitter. Door de discussie rond de omstreden beschuldigdenboxen werd de eigenlijke start op 10 oktober uitgesteld. “Dankzij intensieve samenwerking wordt de beklaagdenbox snel aangepast. Zo wordt het uitstel beperkt tot drie weken (in de herfstvakantie waren de zittingen sowieso geschorst)”, aldus de FOD Justitie.