Inwoners van het Waalse Pepinster ruimen het puin op.
Volledig scherm
Inwoners van het Waalse Pepinster ruimen het puin op. © AFP

Federale regering maakt noodbudget van 20 miljoen vrij voor slachtoffers van overstroming

De ministerraad heeft vrijdag een uitzonderlijk noodbudget van 20 miljoen euro vrijgemaakt om, via de OCMW’s, de duizenden Belgische burgers te ondersteunen die zwaar werden getroffen door de overstromingen en het noodweer. De regering maakt ook 1 miljoen euro extra vrij voor het Rode Kruis. Dat meldt minister van Maatschappelijke Integratie Karine Lalieux (PS).

15 reacties

 • Chris Hom

  2 maanden geleden
  Deze mensen hebben door verkeerde beslissingen genomen door "paniekerige of onbewame mensen" + menselijke fouten een tsunami over zich gehad met ..... dit was geen gewone overstroming..... t blijft stil bij de Waalse minister van Mileu - (Ecolo) ?
 • Serge Staniek

  2 maanden geleden
  Vraag het eens aan Kitir, die geeft meer,maar niet aan Belgen 😩
 • Edwin Van den Broeck

  2 maanden geleden
  Eigen volk eerst! Dat was toch de slogan van een bepaalde partij. Dus beter nadenken bij de volgende verkiezingen, die vlugger zullen zijn dan we denken.
 • Luc Van den Bulcke

  2 maanden geleden
  Voila daarmee weet iedereen wat te doen als ze aan de deur staan voor broederlijk delen! Maar voor de eigen bevolking een aalmoes!
 • Ronny Dooms

  2 maanden geleden
  Blijkbaar zijn ze hier voor niets verlegen 20 Mi voor eigen bevolking en miljarden voor buitenlandse hulp alles om in de gratie van het grote Eu te staan schandalig schaam uw dikbetaalde politiekers
 1. Meer bewijzen dat vorige Vlaamse regering vroeg om niet te communiceren over PFOS-vervuiling
  59

  Meer bewijzen dat vorige Vlaamse regering vroeg om niet te communice­ren over PFOS-vervuiling

  Het wordt almaar duidelijker dat de communicatie over de PFOS-vervuiling in Zwijndrecht in 2017 tegengehouden werd vanuit de vorige Vlaamse regering. Dat blijkt uit nieuw opgedoken mails die VRT NWS kon inkijken. De mails wijzen in de richting van Joke Schauvliege (CD&V), toen bevoegd voor Leefmilieu, en Ben Weyts (N-VA), toen als Mobiliteitsminister bevoegd voor de werken aan de Oosterweelverbinding rond Antwerpen. De oppositie reageert alvast ongerust. “Waarom greep men niet in, in belang van de gezondheid?", klinkt het bij Vooruit. “Ik heb alle vertrouwen dat zowel Lantis als mijn toenmalige kabinetsmedewerkers in eer en geweten en correct hebben gehandeld”, zegt Vlaams minister Ben Weyts (N-VA) in een reactie.