CovidSafeBe-app (illustratiebeeld)
Volledig scherm
CovidSafeBe-app (illustratiebeeld) © Photo News

Federale regering keurt samenwerkingsakkoord goed voor Covid Safe Ticket dat vanaf half augustus zal worden ingezet voor grote evenementen

De federale ministerraad heeft vandaag het licht op groen gezet voor het samenwerkingsakkoord met de deelstaten dat nodig is om het Covid Safe Ticket in te voeren. Dat moet toelaten dat festivals en andere grote evenementen vanaf de tweede helft van augustus veilig kunnen verlopen.

 1. Overlegcomité van vrijdag zal toch niet het laatste zijn: dit staat op de agenda
  PREMIUM

  Overlegco­mité van vrijdag zal toch niet het laatste zijn: dit staat op de agenda

  16 juli werd beschouwd als de datum van 'het laatste Overlegcomité', dat de laatste beperkingen zou loslaten. Dat bleek te optimistisch. Verder versoepelen zit er door de stijgende coronacijfers niet meer in, maar denkt de politiek dan ook aan verstrengingen? Met het oog op onze vaccinatiecampagne en de situaties in het buitenland moeten er alleszins enkele belangrijke (zomer)knopen doorgehakt worden. Een overzicht.
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).