Wannes Nimmegeers
Volledig scherm
© Wannes Nimmegeers

Federale regering heeft akkoord rond ‘ventilatieplan’ voor publiek toegankelijke plaatsen

De federale regering heeft een akkoord over een nieuw ventilatieplan voor alle publiek toegankelijke plaatsen, waaronder cafés, restaurants, cinema's, theaters en fitnesszaken. Dat meldt ‘De Morgen’ en het kabinet van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) bevestigt het nieuws.

 1. Lucht in huis 'vuiler' dan buiten: met deze tips houd je het binnen gezond
  Livios

  Lucht in huis 'vuiler' dan buiten: met deze tips houd je het binnen gezond

  De winter is de periode waarin we het meest binnenblijven. Maar wist je dat de lucht in je woning meer vervuild is dan de buitenlucht? Bacteriën, microben, mijten, schimmels en vluchtige organische stoffen (VOS) voelen zich binnen in hun sas. Gezonde lucht in je woning is het hele jaar door belangrijk. Alleen is dat in de winter moeilijker dan in de rest van het jaar. Met deze tips van bouwsite Livios hou je de lucht in je woning ook in het koudste seizoen gezond.
 2. Hier ademt u propere lucht, deze vier ondernemers investeerden in een luchtreiniger: “Dochter van vriendin met astma kan bij ons nu beter ademen”
  PREMIUM

  Hier ademt u propere lucht, deze vier onderne­mers investeer­den in een luchtreini­ger: “Dochter van vriendin met astma kan bij ons nu beter ademen”

  We hadden al de mondmaskers, de plexi-schermen, de vaccins, de CO2-meter, en nu moet ook de luchtreiniger ons wapenen tegen corona. Volgens ventilatie-expert Bert Blocken is luchtreiniging zelfs de remedie tegen lockdowns. Verplicht is het niet, maar deze vier Vlamingen gingen alvast overstag voor propere lucht. “Ik betaalde vierduizend euro voor mijn luchtreiniger. Als mijn personeel een maand ziek uitvalt, ben ik meer geld kwijt.”